כאבים בהנקה אחרי 3 שבועות מוצלחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בהנקה אחרי 3 שבועות מוצלחים
    ahr1
    01/12/2009

שלום,

אני אמא טרייה (4 שבועות) מאכילה בהנקה מלאה.
    עד לפני שבוע הכל הלך טוב. התינוקת אכלה ואני נהניתי "מהמסאז'" בחזה (פרט לצריבה קלה, הולכת ופוחתת, בשניות הראשונות של כל צד).

לפני שבוע התחילו לי כאבים חזקים באחד הצדדים. זה בא לידי ביטוי בצריבה חזקה מאוד משך כל ההנקה מאותו צד, כאשר המוקד הוא באזור הפטמה (אם כי נדמה לי לפעמים שכל השד כאילו נמתח ונמשך וכואב עם כל "שלוק" מהפטמה).
    הפטמה והעטרה בצד הזה נראים אדומים מאוד בהשוואה לצד השני שאינו כואב, ויש נקודות שיש אפילו סימנים כחלחלים, ממש כמו שטפי דם זעירים על העטרה.
    כמו כן, התחיל לי קילוף בעור של העטרה. לא כואב, אבל מוזר ושונה מהצד שאינו כואב.
    בנוסף להנקה, אני גם שואבת פעם-פעמיים במשך היום. והכאבים חזקים מאוד גם בזמן השאיבה.
    לא הצלחתי לפענח אם הכאבים נוצרו בגלל ההנקה עצמה או השאיבה. (אני מזכירה שהנקתי 3 שבועות בלי כאבים, וגם אז כמו גם עכשיו נראה שהתנוחה של התינוקת שלי תקינה לחלוטין, בהתאם לכל ההוראות והתמונות בנושא שהצלחתי למצוא ברשת).
    אתמול, בזמן ששאבתי, שמתי לב שיש לי קילוף חדש בעור, ממש קרוב לפטמה עצמה, שחושף תחתיו עור סדוק ובשר חשוף. וזה כואב!! לא כואב לי לגעת בעטרה או באיזור שאינו סדוק. אבל ברגע שאני נוגעת בצד הסדוק - זה מקפיץ אותי לשמיים...
    הרבה פעמים כואב לי כשאני מרגישה את החלב מצטבר לי בשד.
    בשלב זה אין לי חום או גירוד כלשהו או תסמינים נוספים.
    אני משתמשת באופן קבוע בפיורלאן של מדלה אבל לא נראה שזה משפר את העניין.
    שמתי לב שכשהתינוקת יונקת - אני מפסיקה לנשום מרוב שזה כואב, אבל אם היא לא מוצצת אלא רק מחזיקה את הפטמה בפה - זה לא כואב. בשנייה שהיא נותנת מציצה נוספת מהפטמה - אני מתכווצת שוב מהכאבים.
    ועוד משהו - לפעמים כשהיא רוצה להתנתק, היא לא פותחת את הפה ומשחררת את הוואקום, אלא פשוט מושכת את הפטמה עד שזה "בורח" לה מהפה. מיותר לציין שזה כרוך מכאבי תופת מצידי... חשבתי שאולי זו הסיבה לכל העניין שאני חווה אבל זה מעלה תהייה לגבי הצד השני - למה שם זה לא עושה לי בעיה? ולמה זה התעורר רק עכשיו, אחרי 3 שבועות שזה לא עשה בעיה? איך אני יכולה לשלוט על כך שלא תמשוך לי את הפטמה אלא תפתח את הפה כשהיא רוצה לשחרר?

מה לעשות?? אני ממש בפחד כל פעם לפני שהיא תופסת את הפטמה בצד הזה. אני מפחדת מהכאב הצפוי.
    גם השאיבה לא ממש פותרת לי את העניין, כי גם זה כואב מאוד. אני מרגישה כזו מזוכיסטית כל פעם שאני מתחילה לשאוב.
    איך אפשר לפתור את הבעיה? ומה פתאום התחילו לי בעיות אחרי 3 שבועות של הנקה מוצלחת???

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לשירי

ג'ניס זאוסמר
    01/12/2009

היי שירי,
    צר לי שאת סובלת כך.
    מובן שאת חייבת טיפול אבל אני סבורה שצריכים לראות את הממצא בעיניים על מנת לדעת מה הבעיה ואיך לטפל.אחרת זה יהיה בגדר ניחוש בלבד.
    נראה לי שיש לך פציעה שם שמחמירה בכל הנקה/שאיבה/משיכה של התינוקת.קרוב לוודאי שיש שם זיהום ואף זיהום פטרייתי בנוסף.
    1 - לא לתת לה למשוך את הפטמה - תשחררי אותה מהשד על ידי הכנסת אצבע לזווית הפה שלה ומעבר לחניכיים על מנת לשחרר את הווקום בפה.וכל זה בסימן הראשון שהיא הולכת למשוך את הפטמה
    2 - להזמין תור אצל רופא עור - אולי יש לך משהו שם שציך לאבחן או לטפל מעבר ליכולת/ידע של יועצת הנקה
    3 - בינתיים למרוח משחת Bactroban , משחת Daktarin, ומשחת Betacorten - לערבב ביחד ולמרוח 3-4 פעמים ביום.לנקות בעדינות רבה מאוד לפני ההנקה.
    4 - לקחת משהו נגד כאבים עד שאת פותרת את הבעיה המאוד לא נעימה.
    5 - אם אפשר - יום יומיים לתת לצד הזה לנוח - להניק פחות ולטפל יותר.
    תכתבי לי עוד כמה ימים - רוצה לשמוע מה המצב.
    תרגישי טוב,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו