שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעל
    04/12/2009

שלום, ילדתי לפני כ-4 חודשים ואני מניקה הנקה מלאה. השדיים תמיד היו מלאים חלב ובבקרים (ביתי תודה לאל ישנה כ-7 שעות בלילה) היה תמיד גודש. בשבועיים האחרונים מלאות השדיים ירדה מאוד וחזרתי כמעט למידתם לפני ההריון ואני חוששת שאין לי מספיק חלב . בבוקר אין כל גודש ומעט מאוד מלאות . בנוסף, קודם לכן הנקתי בהפרשים של כ- 3 שעות ועכשיו עברתי להנקה מידי שעתיים ולפעמים אף מידי שעה או שעה וחצי . האם יתכן מצב שבו תפוקת החלב ירדה ? אני חוששת שאאלץ להפסיק להניק. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

יעל
    04/12/2009

דבר נוסף שלא ציינצי הוא שקיבלתי מחזור לפני מספר ימים, אני לא יודעת אם יש קשר לכך. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ג'ניס זאוסמר
    05/12/2009

מירב שלום,
    יש אמהות שבשלב הזה חשות שינוי במלאות השדיים אבל בפועל אין שינוי בכמות החלב.אני מציעה לעקוב אחר משקלה על מנת לבדוק אם היא מקבלת מספיק.הרבה פעמים הדבר פשוט תלוי ברושם (הרבה פעמים מוטעה, של האם).
    פרק זמן ארוך (אבל מהנה מאוד לך) בלילה ללא הנקה בהחלט עלול להשפיע לרעה על תפוקת חלב - אני לא אומרת לך להעיר אותה אבל לדעתי זו הסיבה של ירידה, אם יש ירידה.אפשר להניק אותה יותר ואף להוסיף שאיבות על מנת לנסות להגביר את כמות החלב. כדאי לקחת כמוסות חילבה (מבית טבע - 3 כמוסות 3 פעמים ביום)להגברת חלב .
    סביב המחזור , יש אמהות המדווחות על תחושה של ירידה והגברת הנקות - זמנית. לחילופין יש אמהות המדווות על על סמנים אחרים לגמרא.
    לסיכום : לשקול ולראות אם יש אמנם ירידה/העטה במשקל וביחד לעשות הכל בכדי להגביר את התפוקה.
    שווה מאוד אפילו אם זה כרוך בקצת מאמץ.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו