מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותחסוי26/09/2007
שלום רב,
שתי שאלות:
אני מתכוונת להניק.
1. מה יותר כדאי- משאבה ידנית או משאבה חשמלית? אני מעוניינת לרכוש אחת מן השתיים של חברת "מדלה". האם השאיבה קצרה ומדובר בשאיבה של מס' דקות, כך שניתן להסתדר עם המשאבה הידנית? או שמדובר בשאיבה של רבע שעה לפחות?
אני מתכוונת לקחת את המשאבה לעבודה כך שניידות היא גם קריטריון חשוב.
האם השאיבה כואבת?
2. האם הנקה גורמת לחזה נפול או שזו רק "שמועה"?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבות
ג'ניס זאוסמר30/09/2007שלום רב,
טוב שאת מתכוונת להניק - כך תניקי.
בהתחלה אין צורך למשאבה אם הכל הולך כשורה.
שאיבה טובה מבוססת על העתקת הנקה ככל הפשר כי המוח שלנו מתרגם את ההנקה להוראה לשחרור הורמונים ליצירה וויסות תפוקת החלב. הקריטריון הוא לא כמה שיותר שואבים אלה איכות השאיבה(כמה שהיא דומה ליניקה של תינוק אמיתי) והזמן(כמו יניקה של תינוק - וזה לא כמה שפחות זמן)
בבו הזמן תכלי לקנות משאבה המתאימה לצרכים שלך בעבודה ומדלה יתנו לך עצה טובה - או הסווינג או pump in style או מיני אלקטריק (מבחינתי הוא הכי פחות מומלץ).אם את מסתדרת אפשר עם שאיבה ידנית אבל רוב הנשים מעדיפות חשמלית.
שאיבה לא אמורה לכאוב בכלל אם היא נעשית בצורה נכונה עם משאבה איכותית - מגיע לך.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)