מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאיבת חלבהאם השואבת10/12/2009
הקטנה שלי בת חודש וחצי בשבוע וחצי הראשונים שלה הנקתי אותה אבל הפטמות שלי נפצעו מאוד עד רמה של דם ומוגלה שהייתי חייבת להתחיל לשאוב על מנת לתת לפצעים זמן להגליד, חשבתי שזה ייקח רק יום-יומיים אבל לקח לפצעים בערך שבועיים להגליד!!!! ולכן הגעתי למצב שאני רק שואבת ולא מניקה ישירות.
יש לי מס' שאלות:
1. היא אוכלת כל 3 שעותכל ארוחה שלה היא 180 מ"ל, אני תמיד מוצאת את עצמי שואבת ויוצאת לי בדיוק הכמות של הארוחה שלה. אני לא מצליחה להגיע למצב של הקפאת חלב או צבירת חלב בכמויות גדולות למעט בשעות הבוקר שאז אני שואבת אחרי 6-7 שעות שלא שאבתי כי היא ישנה בלילה בן 6 ל- 7 שעות, ואז אני שואבת כמות של 2 מנות כל אחת 180 מ"ל.
האם זה קשור אולי לעובדה שאני לפעמים מפספסת את מועד ה-3 שעות למרות שאני מנסה להקפיד לשאוב כל 3 שעות יש מקרים בודדים שבהם אני ושואבת כל 4-5 שעות? איך ניתן להגביר את הכמות על מנת להקפיא, והאם זה אפשרי בשלב כזה אחרי חודש וחצי?
2. האם ניתן בשלב כזה בהמשך למה שציינתי כבר, להחזיר אותה להנקה ישירה קבועה ולשאוב רק במקרים חריגים, או שזה כבר לא אפשרי אחרי תקופה של חודש שאיבה? וזאת בהנחה שהיא תסכים לינוק ישירות היות והתרגלה לבקבוק.
3. האם הנקה ישירה תשביע אותה באותה מידה שאני נותנת לה בקבוק? היא ישנה לילות שלמים של 7-6 שעות בערך כבר שבועיים ואני לא רוצה שהשינה שלה תיפגע בגלל שהיא לא שביעה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השואבת
חיה כהן11/12/2009שלום! אי אפשר להשוות הנקה לאכילה מבקבוק גם אם זה חלב אם. בהנקה הארוחות יכולות להמשך או להתקצר,יכולות להיות הפסקות ואז ממשיכים. בהנקה זה לא ארוחה וגמרנו זה הרבה יותר מזה.
לגבי כמויות חלב סביר להניח שאם התינוק יינק טוב ולא רק תשאבי אז כמויות החלב יגדלו.
אם תגבירי את מס השאיבות כמויות החלב יתגברו. בדכ בשעות הבוקר כמויות החלב יותר גדולות לכן כדאי לשאוב בשעות הבוקר.
יש אפשרות להחזיר תינוק לשד ,זה דורש סבלנות ובעיקר הרבה מגע עור לעור .זאת אומרת הרבה לשים אותה עלייך ולתת לה פשוט לחפש את השד. גם אם זה לא בשעת האוכל אפשר לנסות,
יש כל מיני תינוקות עם אופי והתנהגות שונים צריך לנסות.
שיהיה בהצלחה
חנוכה שמח
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)