ירידה בכמות החלב... דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בכמות החלב... דחוף!!!
    שירלי
    11/12/2009

שלום רב,
    התינוק שלי הוא בן חודשיים וחצי, וניזון לגמרי מהנקה למעט בקבוק סימילאק לפני השינה.
    בימים האחרונים אני מרגישה ירידה משמעותית בכמות החלב.
    לא השתנה דבר בתזונה שלי או בשעות השינה.
    בני תינוק עירני ורגוע בד"כ, אך מיעוט החלב גורם לו לחוסר שקט.
    מאוד חשוב לי להמשיך להניק, האם יש דרך להגביר את יצור החלב?

תודה,
    שירלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בכמות החלב... דחוף!!!

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ג'ניס זאוסמר
    12/12/2009

היי שירלי,
    הנקה בלעדית היא הנקה ללא מתן תמ"ל בכלל. בקבוק של תמ"ל "לפני השינה" בהחלט עלול להוות סיבה לירידה בתפוקת החלב.
    על מנת שגופך ייצר חלב הוא צריך לקבל מסר הבא מיניקת התינוק. המסר מתורגם על ידי המוח שלך וכתגובה מופרשים הורמונים הגורמים להפרשת החלב.אם האיזון הזה מופרע על ידי מתן תוספות, הפחת הנקה או הנקה לא יעילה זה מערער את המצב וקיים הפחתה בכמות החלב.
    הירידה בחלב לא חייב להיות גם פרופורציוני וכאשר המצב הזה מתרחש בשלב הראשוני של ההנקה (במקרה שלך)זה מביא בדרך כלל להפחתת יתר על המידה כי ההנקה לא התבססה תחילה.
    בנוסף - כאשר התמ"ל ניתן "לפני השינה" ההשפעה עלולה להיות קיצונית יותר כי הפרשת ההורמון לייצור חלב יותר פעיל בלילה ובמקרה של שינה בלילה ללא הנקה ההורמון לא מנוצל .ואם זה לא הספיק - התינוק ישן יותר זמן לאחר קבלת תמ"ל(חלבון זר למערכת התינוק ובדרך כלל נותנים כמות מעל ומעבר למה שתינוק צריך באופן נורמאלי)והדבר הזה מפחית את מספר ההנקות בלילה במיוחד כאשר השפעת ההרומון פעיל ביותר.
    הפתרון : להניק יותר ולהפסיק את מתן המ"ל.שאיבה להגברת התפוקה וחילבה.(3 כדורים 3 פעמים ביום),מעקב משקל בטיפת חלב ובעיקר להבין איך ההנקה עובדת על מנת לא לעשות טעות.
    בהצלחה ,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו