מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודשמיטל16/12/2009
ילדתי לפני יומיים,התחלתי להניק בבית החולים ונפצעתיבגלל אחיזה לא נכונה,היום יחד עם הכאבים של הפצע
התחיל לי גודש בשתי הצדדים {נהיה קשה וכואב כמו אבן}
גם כשהתינוקת יונקת זה בקושי מקל על הקושי בשד,יש לציין שאני מניקה בצורה לא מסודרת-לא לפי שעון וגם אני מניקה צד אחד ובשביל להקל על הצד ה/שני אני מניקה קצת משם עד שהתינוקת שבעה.
מה אפשר לעשות כדי שהגודש לא יחמיר או ימשך?
שאלה 2
באמצע היניקה התינוקת מתמלאה בפה ומשתעלת כאילו נחנקת אני משתדלת להניק שהיא לגמרי ערה,אבל בכל זאת כל פעם זה קורה אני נבהלת ומיד מפסיקה אותה.
למה זה קורה?בגלל הגודש?א"כ בבית חולים שלא היה לי עוד גודש היא השתעלה מפה מלא.
זה עלול להיות מסוכן?
אני מודה לך מאד על תשובתך מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ג'ניס זאוסמר16/12/2009היי מיטל,
תפיסה לא יעילה תביא גם לפציעת הפטמות וגם לגודש מאי התרוקנות יעילה.
בשלב הזה של ההנקה במיוחד אין לצפות לסדר בהנקה.
עליך לעשות הכל על מנת להגיע לתפיסה נכונה - כך הפצעים יתרפו והשד יתרוקן.
אם את מצליחה לעשות את זה לבד - בסדר ואם לא קיימת חשיבות לגשת לייעוץ הנקה בהקדם האפשרי.
בקשר להשתנקויות - בשלב הזה לפעמים יש יותר חלב ממה שהתינוק רוצה או צריך והתינוק לא מתמודד עם הכמויות אשר לפעמים גם יוצאים בשפריצים חזקים.חוסר התרוקנות השד גם מחמירה את המצב והתינוק מתקשה.
במצב שכזה יש כמה דברים שאפשר לעשות על מנת להקל:
1 - ברגע שאת רואה שהתינוק מביע סימן של קושי תורידי אותו מהשד
2 - תוציאי חלב מהשד עד שהשפריצים מפסיקים
3 - תני רק מצד אחד - תשאבי מהשני עד שהמצב מסתדר
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)