מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטמות שטוחותאולגה19/12/2009
אני מניקה את בתי בת השבוע וסובלת מפטמות פצועות. אני אוחזת אותה נכון בעת הנקה, בדקתי את הענין עוג בבית חולים), ההנקה היא הנקה יעילה, לפי איך דהשד שלי מתרוקן כל פעם לאחר הנקה ולפי כמות היציאות ושתן. הבת שלי הוסיפה קרוב ל- 300 גר' מיום השחרור מבית חולים שזה יפה. הבעיה שיש לי פטמות שטוחות יחסית והילה ענקית. כך שאני זקוקה לכמה שניות של ואקום על מנת להוציאן. אני נאלצת להכניס אותן לפיה של הקטנה, לוהציא ולהכניס שוב פעם. בפעם הראשונה זה נורא כואב. לאחר מכן ההנקה עצמה כבר לא כואבת, אך הפצעים שנוצרו לי פשוט לא מגלידים ואף מדממים. ראיתי שבתי ממש יונקת קצת דם יחד עם החלב.
מה כדאי לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ג'ניס זאוסמר20/12/2009היי אולגה,
הבנתי שהתינוקת מקבלת חלב בכמות מספקת אבל הפצעים עדיין מעידים על תפיסה לא מספיק טובה.
הדבר היחיד שאת חייבת לעשות - לשפר את התפיסה.
גודל ההילה לא קובעת את מידת התפיסה - התינוק לא חייב לתפוס את כל ההילה בכלל אלה לתפוס כמה שאפשר בפה ולעומק.קיימת גם חשיבות שיתפוס יותר שד עם החלק התחתון (לסת תחתונה) מאשר החלק העליון (לסת עליונה) . הסיבה הפשוטה היא שהלסת התחתונה עובדת לעומת לסת העליונה שלא יכולה לזוז.ככל שיותר שד נמצא בחלק העובד תהיה היניקה יותר יעילה מבל המובנים.
אם את משיגה תפיסה יותר טובה במאמצים עצמיים - מעולה
ואם לא - חשיבות מאוד גדולה לגשת לייעוץ הנקה בהקדם.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)