מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב עזטל20/12/2009
שלום רב,
אני מניקה מזה 10.5 חודשים (7-בהנקה מלאה, ומאז פירות,מרק, חלב אם ואם צריך מעט סימילאק).
לאחרונה, אולי בגלל שלילדה כבר יש שיניים עליונות ותחתונות, הפטמות מאד כואבות לי, לעיתים עד כדי דימום. מריחה של משחות לא ממש עוזרת ואני לא יודעת מה לעשות. בנוסף, הבנתי שלהנקה אין חשיבות בריאותית/רפואית מבחינת הילדה (אלא לצורך קשר וכדומה).
מספר שאלות:
1. האם נכון הדבר שלהנקה אין משמעות רפואית בשלב זה?
2.מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאב?
3.אם ברצוני להפחית הנקה, איך לבצע זאת בהדרגה כך שלשתינו יהיה מעבר חלק. (אני שואבת בוקר וצהריים בעבודה) ואחכ נותנת לה בבית במשך אחה"צ והלילה לינוק (בקבוק בוקר ו-12 בלילה מקבלת שאוב).
תודה על תשובתכן,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
חיה כהן20/12/2009טל שלום!
בגיל כזה צריך לחנך אותם לא לנשוך עי כך שכל פעם שהתינוק נושך יש להוריד אותו מהשד.(כמובן לא במשיכה).
בהחלט יש חשיבות ויעילות בריאותית להנקה בגיל הזה גם לתינוק וגם לך.
כשתחליטי שאת רוצה לרדת במס ההנקות יש לעשות זאת באופן הדרגתי ולא בבת אחת. כמובן שיהיו כמה ימים של חוסר נוחות שיעברו במהרה.
בינתיים כדי להקל על עצמך תמרחי חלב שלך על הפטמות ואפשר גם למרוח משחה שנקראית LANSINOH על הפטמות מאוד מרגיע.
כל טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טל20/12/2009תודה על תגובתך המהירה, האם תוכלי לפרט מעט יותר על היתרונות הבריאותיים לתינוקת ולי?
שבוע טוב,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל
חיה כהן21/12/2009טל שלום!
מבחינה חיסונית ההנקה ממשיכה לחזק את המערכת החיסונית גם בשלבים היותר מאוחרים. לא באותה מידה כמו קודם אבל בהחלט ממשיך לתת הגנה.
מבחינת האם ככל שמניקים יותר במצטבר של כל הלידות יורדים הסיכויים לחלות בסרטן השד.
שיהיה יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)