מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עולה במשקללימור20/12/2009
בני בן חודשיים. סופסוף בילד השלישי הרגשתי שההנקה הולכת לי טוב, יונק כל שעתיים שלוש לפעמים אפילו יותר ישן לילה כמעט שלם, עירני, מחייך, פעיל... אך אבוי לי היום נשקל בטיפת חלב ובמשך חודש עלה רק 95 גר' (כן זאת לא טעות !) חשבתי שאני מתעלפת במקום. האחות לא היתה בטוחה ושקלה אותו עוד פעמיים (גם במשקל אחר) כיום בגיל חודשיים שוקל 3.980 כשנולד במשקל 3.450. טיטולים רטובים יש, יציאות בערך פעם/פעמיים בשבוע טובות (אבל קראתי שלתינוק שיונק זה אפשרי ובסדר) אני חסרת אונים. היא המליצה לי לאחר הנקה לתת לו תוספת (יש לי שאוב כרגע) של 60 מ"ל לראות אם יאכל גם את זה. איך יכול להיות מצב כזה ???? אני פשוט בהלם ולא מצליחה להרגע מהתחושה שהתינוק שלי אולי רעב... (למרות שאין סימנים כאלה). מה אני יכולה לעשות על מנת להגביר את ייצור החלב ולהעשיר/להסמיך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
חיה כהן20/12/2009לימור שלום!
בהחלט צריך להגביר את הכמויות של חלב שבנך יונק.
אין אפשרות להסמיך חלב אם! הדבר הראשון שצריך לראות זה שההנקה יעילה וטובה,זא שהתינוק נצמד טוב לשד.
אפשר לעסות את השד תוך יניקה וכך להגביר את זרימת החלב ואת הכמויות שבנך יוציא. בנוסף לכך יש להגביר את מס ההנקות ביממה ואם אפשר להכניס גם שאיבות בין ההנקות דבר שגם יגביר את כמויות החלב.
לאחר כל הדברים האילו אם את מתרשמת שיש בעיה בכמויות החלב אפשר לקחת כדורי חילבה מבית טבע ולקחת 3X3 ביום,הדבר הוכח מדעית שמגביר כמויות חלב.
בינתיים כדאי לתת לו בנוסף להנקה חלב אם שאוב לאחר הארוחה עד שיתחיל לעלות יותר טוב במשקל,ואז לרדת לאט לאט בתוספת של הבקבוק.
תני לו לאכול לפחות כל 3 שע אפילו להעיר אותו אם לא מתעורר לבד.
לעקוב אחר משקל לעיתים קרובות -כל מס ימים עד שתראי שיפור.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)