מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מליחה לשאוביעל26/12/2009
שלום לכולן, אני מניקה כבר 5 חודשים ושאבתי עד לפני שבוע ואפילו יש לי חלב שאוב קפוא.
בשבוע האחרון אני מנסה לשאוב אבל הכמות השתנתה מאוד רק 30 או 50
שהיתי שואבת הרבה יותר מעל 100 איך אוכל להגביר את כמות החלב .
ראיתי שניתן להשתמש בכדורי חילבה האם ניתן לקנות ללא מרשם וכמה זמן צריך לקחת אותם האם זה מזיק או משנה את טעם החלב
תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
חיה כהן26/12/2009יעל שלום!
ירידה בכמות החלב יכול להגרם משינוי בשגרת היום יום כמו עייפות או עומס יתר.אפשר להגביר את הכמויות בעיקר עי שאיבות או הנקות מרובות.
נטילת חילבה בדכ משפיעהטוב בשבועות הראשונים לאחר לידה ולא בשלב זה.
אם תחליטי בכל אופן לקחת את הכדורים אין צורך במרשם ויש אפשרות לקנות כדורים ללא ריח.
כל טוב ובהצלחה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד עזרה בבקשה
יעל26/12/2009חיה שלום אני רואה את התשובה שלך ואני עדיין מתוסכלת. עדי ביתי נולדה בשבוע 38 אבל עקב הפסקות נשימה עברנו לפגיה לברור ומתן אנטיביוטיקה לאחר 3 ימים ביונקים. ביום הרביעי החליטו לבצע הפסקת כלכלה ולי היה משבר גדול עם ההנקה שזרמה הרבה יותר טוב מהנקה עם ביתי הראשונה, בימים הראשונים ומאז התחלטי להקפיא חלב במנות גדולות של 100 עד 150 מ"ל
בנתיים חזרנו הביתה והכול בסדר טפו טפו טפו ונאלצתי לחזור לעבודה בגלל שאני עצמאית . בכול פעם שעדי מבקשת לינוק אני נותנת לה הבעיה שבשבועיים האחרונים חל מתח רב בביתי עקב חולי של אדם קרוב והמתח כנראה עובר גם אלי . במקביל שאני חושבת אני לא אוכלת לאחרונה בשר וגם לא לקחתי שום תוסף או ויטמינים. השאלה שלי אם זה מעיד על סוף יצור החלב כי בכול פעם שאני מוציאה שקית שהקפאתי לבי נצבט. עדי עלתה עד השקילה האחרונה יפה מאוד והחיתולים רטובים וגם יש פעמים ביום יציאות אז אני יודעת שהיא יונקת טוב. ועוד שאלה האם השומן שצץ בבקבוק הולך ופוחת זה גם מעיד על חלב פחות טוב.
( אני משתמשת היום במשאבה של מדלה ובהתחלה השתמשתי במשאבה כפולה של אמדה ) האם יש משאבה יותר טובה שאולי תעזור לי ליצר חלב .
תודה רבה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר27/12/2009יעל,
מצבי לחץ בהחלט עלולים להשפיע על בעיקר על הזרמת החלב ופחות על הכמות.
אני מציעה לך להניק אותה כמה שאפשר - זו הדרך הטובה ביותר להגביר חלב, הדרך הטובה ביותר להרגה ולהרגיע אותה.
אם היא עולה יפה במשקל ושמחה כנראה שהולך טוב ואין לך צורך להלחץ יותר ובנוסף למתח שיש כרגע בבית.
המראה של החלב לא מהווה סימן לאיכותו ולכן אין לך מה לדאוג לגבי טיבו.
לגבי המשאבה- אם את חייבת לשאוב ויתכן וכדאי להניק יותר במקום, עליך להשתמש במכשיר עם מנוע חזק ואיכותי ( מדלה - לא הקטן, אמדה, ספקטרה).
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)