דלקת בשד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשד
    אורלי
    26/12/2009

שלום,
    אני מניקה 3 חודשים. לפני יומיים השד הימני החל להיות גדוש עם גושים באזור הקרוב לבית השחי. סביב הפטמה ומטה הייתה אדמומיות. לא הצלחתי להניק כי תוך כדי הנקה מהש הזה הרגשתי ברע. הזעקנו רופא שאמר שזהו גודש חמור שמתפתח לדלקת. הוא רשם לי אנטיביוטיקה ואמר לעשות קומפרסים חמים תוך כדי עיסוי. אני כבר יום וחצי עם האנטיביוטיקה והתינוק יונק. השד עדיין גדוש למרות שאחרי יניקה של התינוק הוא קצת מתרוקן אבל עדיין לא לגמרי ולשאוב, אגב לא כל כך הולך. עושה רושם שיוצא לו חלב אך לא בכמות הטובה והרגילה.
    מה לדעתכם אני צריכה לעשות? לחכות עוד קצת להשפעת האנטיביוטיקה? האם יש צורך כבר עכשיו לפנות לעוד רופא? כשהוא יונק מהשד יש לי רגישות איומה שגובלת בכאב מציק כזה. זה קשור לדלקת? האם עדיף להיות עם חזייה או לא? ושאלה אחרונה, היו לי גם מין כמו שלפוחיות ממש קטנות על הפיטמה שבאות והולכות? האם הן גורמות לסתימה?
    תודה וסליחה על מבול השאלות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד

הוספת תגובה

• תשובה לאורלי

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

אורלי שלום,
    מקווה שאת כבר חשה בטוב.
    לא ציינת אם היה לך חום ואם החום חלף ואיזה אנטיביוטיקה קבלת.אם החום עדיין לא חלף יש לחזור לרופא המשפחה.
    קודם כול להמשיך לקחת את האנטיביוטיקה ותרופות להקלת הכאבים - אגוויל מאוד יעיל גם לחום, לכאב ולדלקת.אם החום כבר ירד יש להמשיך עם הטיפול התרופתי ולהניק הרבה ,אפילו יותר בצד הנגיע.
    ישצפות לכמה ימים עד שכול הסמנים חולפים והשד מתאושש - יתכן ירידה בכמות החלב בצד הכואב אבל בדרך כלל המצב חולף וחוזר לקדמותו.
    חזייה - בדרך כל עוזרת (תומך ומונע נגיעה במקום רגיש)
    השפוחיות - לא נראה לי שהן מהוות בעיה.
    תרגישי טוב ותמשיכי עם הטיפול.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ... דלקת בשד

אורלי
    27/12/2009

תודה על העזרה.
    היה לי חום פעם אחת של 37.7 והורדתי אותו. מאז הוא לא עלה. אגב, האם נורופן טוב להנקה?
    לגבי האנטיביוטיקה, שמה: מוקסיויט פורטה (500)
    הייתי רוצה לשאול גם להבא כדי שלא יחזור המצב: אחרי שאני מציעה לו את שני הציצים האם עליי לשאוב כל פעם את היתרה? כדי שלא ייווצרו סתימות? זה פשוט נראה לי דבר שיכול לסרבל מאוד את עניין ההנקה?
    אגב, אחרי 3 חודשי הנקה כמה זמן בערך הוא צריך לאכול מכל ציצי? חיכיתי לשלב הזה שההאכלה תהיה קצרה יותר אבל זה לא קורה הוא די נשאר הרבה על כל ציצי עד שכבר אני מרגישה שהוא רק מוצץ אז אני מנתקת אותו. ההאכלה שלו היא טקס של שעה בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    27/12/2009

אורלי,
    שמחה שהחום ירד.
    קחי את האנטיביוטיקה על פי הוראת הרופא.
    אפשר אדוויל/נורופן/נקסין .
    אין צורך לשאוב או לסחוט לאחר ההנקה בכלל.
    אין זמן נכון להנקה - מאוד תלוי ברצון התינוק ולמה הוא כבר התרגל עליו.תוודאי שהוא תופס טוב ותלחצי על השד בזמן ההנקה על מנת להזרים לו יותר את החלב - זה עשוי לעזור. באופן עקרוני הוא אמור לינוק כמה שהוא רוצה - כמובן במידה,בתנאי שתופס טוב וטוב ך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו