מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בהנקהאפרת27/12/2009
שלום
בתי בת 3 חודשים יונקת מלא.
עד לפני שבוע ינקה כל שעה וחצי שעתיים במהלך היום ובלילה כל 4 שעות.
לאחרונה החלה לשנות את ההרגלים לבד והיום המצב הוא שביום יונקת כל 3 4 שעות (15 דקות בערך) ובלילה ישנה בין 6 ל 8 שעות רצוף ללא הנקה.
(אציין כי החלה עכשיו גם לקחת מוצץ.)
האם השינוי הוא תקין או שהיא שאוכלת מעט מידיי?
האם יש קשר למוצץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ג'ניס זאוסמר27/12/2009היי אפרת,
תינוקות יונקים משנים את דפוס ההנקה שלהם מידי פעם.
הדפוס שלה כרגע נחשב כנורמאלי - אפילו טוב מדי - על שכחי להגיד לה תודה.העיקר הוא שהיא עולה במשקל,שמחה ומתפתחת כראוי.
למה טוב מדי? - כאשר תינוקות פותחים פער גדול ובמיוחד בלילה , הדבר המבורך הזה עלול להיות עם תופעת לוואי - הפחתה בכמות החלב.תהיה מודעת ואם את מבחינה בבעיה יש אפשרות להניק יותר ביום/להעיר אותה או לתת לה לינוק תוך כדי שינה או לשאוב לפני השינה שלך.
מוצץ בהחלט עלול גם להפחית את מספר היניקות - והתוצאה :הפחתת ייצור החלב.
אני מציעה לעקוב אחר משקלה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת27/12/2009תודה על התשובה.
האם זה נכון שהגוף מסתגל למצב החדש ומייצר מספיק חלב לפי דרישה?
בהמשך לתשובתך אני רוצה לדעת האם כדאי לי להפסיק עם המוצץ כדי שההנקה לא תיהרס?
הנקה מאוד חשובה לי ..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר27/12/2009זה נכון במידה מסויימת שהגוף מייצר חלב לפי דרישה אבל לא בהכרח - לפעמים הגוף לא מסוגל להתמודד עם השינוי וההפחתה היא יתר על המידה. זה בדרך כלל מתרחש במקרים שהשינויים מהירים או קיצוניים מדי.לא ניתן לדעת מראש מה תהיה ההשפעה ולכן לא כדאי לבצע שינויים בהנקה ללא צורך.
אם יש לך רושם של הפחתת חלב חכי עם המוצץ - כמו שאומרים "פרה פרה" - לא הכל בו זמנית.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת27/12/2009תודה..
יש לי שאלה קטנה..
האם מציצת אצבע פוגעת גם כן בייצור החלב (כמו מוצץ)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ניס זאוסמר28/12/2009כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)