מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט חלבסומה13/01/2010
שלום
בני בן 4 שבועות...בשבוע הראשון ינק בלבד ואחר כך הוספתי פורמולה פעמים ביום בגלל אי שקט לאחר ההנקה ואמרו לי שאולי אין הרבה חלב ושלא יהיה רעב..אני מעונינת להמשיך לתת תוספת פעם ביום.. אבל גם להניק ארוחות שלמות.. שמתי לב שבהנקה שלאחר הבקבוק השדים מלאות והתינוק יונק כ 15 דק' והוא שקט אחרי ויושן לפחות שעתיים.. ובמשך ההנקות ביום יונק כ 40 -50 דק'.. לא שקט ויושן מקסימום 30-35 דק'... זה אומר שהוא תופס טוב אבל הבעיה שאין מספיק חלב נכון?
יומיים אחרי השחרור מב"ח שאבתי במשאבה ידנית של אוונט ויצא חלב..כעת אני מנסה לשאוב בה ולא יוצא כלום..אבל כשאני לוחצת על השד ביד ללא שאיבה יוצא חלב אבל לא הרבה..יכול להיות שהתקלקלה המשאבה? או שהיא לא מתאימה למרות שלפני שנתיים השתמשתי בה ללא כל בעיה??האם כדורי חילבה פוטרות את הבעיה או שגם לשאוב כל 3 שעות? אם כן על איזה משאבה את ממליצה?
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסומה
ג'ניס זאוסמר13/01/2010היי סומה,
הנקה היא לא מטמתיקה, לא סופרים את הדקות ולא משווים עם שעות השינה.
בנוסף - הוספת תמ"ל בשלב כה מוקדם מפריע מאוד לתפוקת החלב . טעות מאוד נפוצה בקרב נשים מניקות - במקום להניק יותר ועל ידי כך לבסס את יצירת החלב, נותנות תוספות וגורמות להפחתת כמות החלב.
שלב שאת נמצאת יש כמה דברים חשובים המבטיחים יצירת חלב טובה : יניקה אפקטיבית (תפיסה טובה), יניקה מרובה ויניקות ברצף.ככל שהיניקה טובה יותר ותכופה יותר השדיים מתמלאות יותר מהר והחלב עשיר יותר בשומן.ולכן לא מומלץ לדלד על הנקות או לתת תמ"ל.
יתכן ומכשיר השאיבה הידנית שלך לא תקינה ויתכן וירדה לך כמות החלב - אין לי אפשרות לדעת.
אם ההנקה חשובה לך אני ממליצה :
1 - ייעוץ הנקה מקצועי
2 - יניקה מרובה - לוודא תפיסה טובה
3 - חילבה
4 - כל הנ"ל
בהצלחה ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)