מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה להנקהענבל18/01/2010
שלום רב,
בני בן חודש ושלושה שבועות.
עברתי מאבקים רבים בנסיונותי להניק בחודש הראשון (כולל פיטמת סיליקון ותמ"ל)
לאחר שהבאתי יועצת הנקה, הצלחתי להניק (טכנית) אולם כיוון שלא היה לי מספיק חלב נתתי השלמת תמ"ל בסוף כל הנקה (ושאבתי לצורך הגברת החלב). תינוקי היה נרדם על הציצי לאחר כמה דקות ושום דבר להעירו לא הואיל... לאחר שישן כחצי שעה היה מתעורר ולא מוכן לקחת ציצי או נרדם עוד פעם לאחר 3 דקותהנקה. כשנתתי את התמל לאחר מספר ניסיונות להניק, היה אוכל את כל הבקבוק!
בשל כל הניסיונות התזונה והשינה שלו התבלגנו לגמרי והוא סבל מגזים רבים. לכן בשבועיים האחרונים הפסקתי עם ההנקה והתחלתי לשאוב בלבד ולתת לו חלש שאוב בבקבוק וכן מידי פעם אני מניקה כדי לשמור על קשר ההקנה.
כיום תינוקי לוקח ציצי. לעתים יונק מספק דקות ואז מתחיל לצרוח או שיונק המון זמן (לא נרדם ולא מוצץץ אלא יונק) ולאחר פחות משעה רוצה לאכול עוד פעם.
אני מצליחה לשאוב בין 130 - 60 משני השדיים בכל שאיבה.
אני מאוד הייתי רוצה להניק אבל מרגישה שתינוקי כבר לא מעוניין בציצי אלא בפתרון הקל... הבקבוק.
האם יש מצב לחזור להנקה מלאה או שכבר מאוחר מידי ותינוקי התרגל לבקבוק?
אם כן, כיצד לעשות זאת בצורה שתפגע כמה שפחות בשינה ובסדרי האוכל של תינוקי?
האם כדאי להמשיך לשלב הנקה עם בקבוקים שאובים ותמל? או להחליט על דרך אחת ולא "לשגע" את התינוק?
ואם לא ניתן מה הדרך האפקטיבית ביותר לשאוב על מנת לתת לו כמה שיותר חלב אם?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
חיה כהן19/01/2010ענבל בוקר טוב!
אין המלצה אחת שתתאים לכולם! באופן כללי אנחנו יודעים שהנקה זה מס 1 אבל אם זה מצליח חלקית אז חלב אם זה מס 2.
כמובן שלא מרעיבים תינוק ואם שני הנל לא מספיקים צריכים להוסיף תמל.
לדעתי התינוק לא מבולבל. כמה שתניקי אותו זה טוב!
כדי לשמור על כמויות טובות של חלב כדאי לשאוב במשאבה טובה בין 6-8 פעמים ביממה 10 דק מכל צד בכל פעם. כמובן כל זה יכול לשפר את ההנקה,ברגע שכמויות החלב יתגברו הרבה פעמים ההנקה משתפרת.
כל התוכנית הנל מאוד תלויה גם ביכולת שלך !
תעשי הטוב ביותר לך ולתינוקך ותהיי שלמה עם מה שאת מחליטה.
יום טוב
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)