תינוקת בת 11 ימים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 11 ימים
    מוטרדת
    19/01/2010

שלום רב, יש לי תינוקת בת 11 ימים. עד כה היא יונקת בלבד. במהלך הימים הראשונים סבלתי מכל דבר אפשרי: גודש, פצעים בפיטמה וכו. ובכל זאת נראה היה שהכל בסדר. כמות החיתולים להחלפה היתה גבוהה והתינוקת רגועה ונינוחה לגמרי. למרות זאת ישנם כמה דברים שמטרידים אותי והחמירו ביומיים האחרונים: ראשית עדיין אני סובלת מסדק בפיטמה בצד אחד, דבר אשר מכאיב לי מאוד והחל מאתמול אני מרגישה שהכאב מקרין ליד ולכתף- האם יש קשר ואם כן במה מדובר? יכול להיות שיש זיהום? אין לי חום. בנוסף לביתי שכבה לבנה על השפה שממה שקראתי יכול להיות שזה מחזק את הסברה שיש לי זיהום, האם יש קשר? דבר אחרון שהתחיל אתמול- צבע הצואה השתנה לירוק. דבר שעד כה לא היה- לא יודעת אם יש קשר אך הכל ביחד מאוד מטריד אותי. חשוב לציין שעדיין כמות החיתולים להחלפה כמו שצריך, והילדה רגועה, עירנית וישנה כפי שמצופה.
    מצטערת על האורך, אשמח להתייחסות במה מדובר וכיצד עליי לפעול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 ימים

הוספת תגובה

• שלום לך

יפית בוגנים
    19/01/2010

את מתארת קושי מתחילת הנקה - פצעים וגודש . פצעים גודש אינם חלק מהמהלך התקין של ההנקה. עדיין יש סדק וכאב חזק- לרוב זה מעיד על תפיסה לא נכונה של השד בפה התינוקת, לעיתים מסיבות אחרות , למשל - לשון קשורה.
    חסר לי קצת מידע על הכאב שאת מתארת - הקרנה ליד ולכתף- האם מדובר בכאב לאחר ההנקות? איזה סוג כאב? על הפטמה ? בתוך השד ? צריבה ? צביטה? דקירה? עם השילוב של השכבה הלבנה בשפת התינוקת - ייתכן שמדובר בפטריה בפה שלה ובשד שלך. במקרה זה צריך טיפול משולב - לך ולתינוקת . לגבי צבע הצואה- ייתכן שקשור לניהול הנקה - משך יניקה קצר מכל צד. יש לתת הנקה ממושכת מצד אחד ורק בסיומו יש להציע צד שני.
    דעתי היא שאת צריכה לראות יועצת / מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך(גם אם התינוקת רגועה ומס' היציאות מספק- אלו לא סימנים בלעדיים להנקה יעילה)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

מוטרדת
    20/01/2010

תודה על התשובה. ראשית לגבי הכאב, אכן הוא מורגש בעיקר אחרי הנקות. סוג של צריבה ודקירות הן בשד והן ביד ובכתף.
    לגבי הפטריה- למי עליי לפנות, לרופא ילדים/רופא נשים/טיפת חלב?
    רציתי להוסיף, כי באמת ביממה האחרונה נראה לי שההנקות התקצרו. היא אמנם יונקת כל פעם מצד אחד אולם משך ההנקה בערך 10 דקות. האם מדובר בזמן סביר? חשוב לציין כי בסוף ההנקה זה משתלב עם שינה ומנוחה על השד ללא הנקה. בהקשר של זה, רציתי לשאול- לקראת סוף ההנקה, האחיזה בפיטמה משתנה. התינוקת כבר לא מחזיקה את כל הפיטמה אלא רק את הקצה ומסרבת לשחרר, דבר אשר נראה לי מחמיר ומונע החלמה של הסדק. כיצד עליי לנהוג בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אכן...

יפית בוגנים
    20/01/2010

מדובר בפטריה , זה יכול להיות רופא עור/ נשים/ משפחה - לא כל רופא נשים יידע לתת טיפול מתאים , כתבי לי במייל היכן את גרה - אולי אוכל להפנות אותך. לתינוקת- רופא/ת ילדים.
    יש תינוקות שבשבילם 10 דק' הוא זמן מספק לריקון השד ויש תינוקות שייצטרכו חצי שעה , או 40 דק'. אין תשובה חד משמעית , תלוי איך התינוק/ת יונק/ת.
    אם את חשה שינוי לרעה בצורת האחיזה , נתקי אותה (קודם לשחרר ואקום) וחברי מחדש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון

מוטרדת
    20/01/2010

שוב תודה,
    אני גרה באזור קרית אונו ואשמח אם יש רופא ויועצת הנקה שתוכלי להפנות אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקשרי אליי

יפית בוגנים
    20/01/2010

הנייד שלי מופיע בראש הדף , ננסה להבין ביחד איזו יועצת הכי קרובה אלייך. היא תוכל להפנות לרופא באיזור שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם תוכלי

יפית בוגנים
    20/01/2010

לנסוע לאודים (ליד שפיים) , תלכי לדר' מירה ליבוביץ , שהיא גם יועצת הנקה מוסמכת וגם רופאת משפחה . אם רחוק לך , התקשרי ואנסה לעזור לך למצוא מישהי קרובה יותר .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו