מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בשאיבת חלבהאם השואבת21/01/2010
שלום, יש לי תינוקת בת שלושה חודשים, לאחר קשיים בהנקה עקב היווצרות פצעים בפיטמות התחלתי לשאוב כשבועיים לאחר הלידה ומאז אני כמעט ורק שואבת (למרות שהתחלתי בשבועיים האחרונים לנסות להחזיר אותה בהדרגה להנקה). אני משתדלת לשאוב כל 3-4 שעות למעט בלילה שהיא ישנה לילה שלם אז אני שואבת ב-22:00 בערך ואז שוב ב-6:00 אבל אז אני שואבת 2 מנות של 180 מ"ל.
חשוב לציין שעד היום השאיבה הלכה מצויין, היא אוכל מנות של 180-220 מ"ל כל ארוחה, בערך 4-5 ארוחות ביום וישנה כל הלילה בערך 10 שעות וגם עולה יפה במשקל.
ביומיים האחרונים אני מוצאת את עצמי מתקשה לשאוב מנת חלב שלמה בחלק מהשאיבות (כשבדר"כ אני שואבת מנה של 180 מ"ל) ואני לא מבינה למה? יכול להיות שהחלב מפסיק להיווצר עקב זה שאני רק שואבת ולא מניקה, האם יש קשר להפסקת החלב? בשבוע האחרון לא הקפדתי כל כך על שתייה מרובה, יכול להיות שזו הסיבה, ואם כן במידה ואני יקפיד על שתייה מרובה כמות החלב תגדיל את עצמה? אני מעוניינת לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לתקן את המצב, זה מאוד חשוב לי, תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות החלב
יפית בוגנים21/01/2010שלום לך ,
את מתארת ירידה בכמות של בחלב , ונסיון להחזיר אותה בהדרגה לשד בשבועיים האחרונים - פה חסרים פרטים - מה כלל הניסיון , באיזה שעות , האם היא ינקה או שזה היה רק נסיון לחבר אותה...
יכול להיות שזה מה שהשפיע ...
שאלה נוספת היא האם התחלת לקחת גלולות? האם משהו השתנה חוץ מנסיונות ההנקה - היית חולה ונטלת תרופה?...
אני מציעה לך להיפגש עם יועצת / מדריכת הנקה מוסמכת באיזור מגורייך , את מעוניינת להחזיר אותה ליניקה מהשד, חשוב לוודא שהיא יונקת טוב אחרת ייצור החלב נחלש וכמובן שהיא תקבל פחות ממה שהיא צריכה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)