שאלה דחופה שממש מטרידה אותי!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה שממש מטרידה אותי!!
    סימה
    01/02/2010

ילדתי לפני חודש וחצי והנקתי בערך כ-3 וחצי שבועות, לאחר שבועיים התחלתי להשתמש במדבקות מניעה "אוורה" והם לא מותרות בהנקה.אני ממש מתחרטת שהפסקתי להניק אני ממש רוצה לחזור לזה,יש לצין שעדיין יש לי קצת חלב. האם אפשר לחזור להניק?לקחת גלולות שמותרות בהנקה?? תעזרו לי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שמישהו יענה לי בבקשה !

סימה
    02/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה להנקה

יפית בוגנים
    03/02/2010

היי סימה,
    חסרים המון פרטים, אך את רושמת שיש לך עוד "מעט חלב" , לא ברור מה זה אומר ,אך את בהחלט יכולה לנסות להגביר את הכמות. ראשית את יכולה לתת לתינוקת לינוק את מה שיש , ולהשלים לה את הכמות שהיא דורשת. אחרי כל ארוחה תשאבי , רבע שעה מכל צד, משאבה חזקה וטובה, דו צדדית תהיה מצויינת למטרה זו (למשל , PUPM IN STYLE או FREE STYLE של מדלה). שמונה שאיבות ביממה (כולל לילה). במקביל , את יכולה ליטול צמחים להגברת חלב אם, בבתי מרקחת הומיאופתיים, לרוב ניתן למצוא. אחרי כשבוע (אולי פחות) תוכלי לראות את התוצאות ולהתנהל בהתאם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל אני לוקחת אמצעי מניעה

סימה
    04/02/2010

שלא מותרים בהנקה. מדבקות "אוורה". איך אפשר להניק עם זה? שמעתי שאסור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא יכולה להשתמש באמצעי מניעה

יפית בוגנים
    04/02/2010

שאסור בהנקה ולהניק. תצטרכו לחשוב על פתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי לך , ראי למטה

יפית בוגנים
    04/02/2010

ולעניין הגלולות בהנקה , לעיתים הן יגרמו להפחתת כמות החלב ולשינוי ההרכב שלו. שימי לב , כיצד את מגיבה במידה ואת מחליטה ליטול אותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת חלב אם.

איריס
    04/02/2010

שלום!
    יש לי תינוקת כמעט 4 חודשים בחודשים ראשונים עלתה בין 600-800 גרם, החודש עלתה 350 גרם. יושבת הרבה זמן על שדיים במיוחד בערב, מחזיקה מעמד שעתיים- שעתיים וחצי ובלילה כמעט לא אוכלת אם כן - יונקת 5 דקות, אני חושבת שיש לי ירידה ב כמות חלב או שאין מספיק עקב שיושבת על הציצי חצי שעה לפחות בנוסף מעט עולה במשקל, שדיים לא כאלו מלאות וניסיתי לראות כמה חלב יש לי - יוצא לי 50-60 מ"ל מהשד( יש לי משאבה טובה). אני לקחתי גם כדורי חילבה. אך זה יכול להיות? ניסיתי להוסיף לה תמ"ל מבקבוק אחרי ארוחה היא לא רוצה. מה המלצתכם אך להגביר כמות חלב, מה לעשות בלילה להניק ולהעיר אותו שתוכל יותר או לא. אך נכון לשאוב אחרי ארוחה וכמה זמן אם אוכלת משד אחד או משניים. האם להניק משד אחד או משניים, אחרי כמה זמן השד מתמלה ובמה זה תלוי.אם ממשאבה לא יוצא כלום כמה זמן לשאוב על רק.
    תודה רבה מראש. סליחה על ריבוי שאילות אני פשוט לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איריס

יפית בוגנים
    04/02/2010

מהתיאור שלך, נראה שהיניקה שלה לא כ"כ אפקטיבית, למרות העלייה בחודשים הראשונים (600 גר' בחודשים הראשונים זה מינימלי, ה 800 יותר הגיוני), ייתכן שהיה שפע של חלב וזה "פיצה" על יניקה לא יעילה. את יכולה להגביר כמות חלב , ע"י שאיבות , החילבה מגביר הרבה פעמים נקודתית וברגע שמפסיקים יש ירידה בכמות. היא מסרבת לסימילאק אחרי הנקה , המלצתי היא שתשאבי , תני לה חלב שאוב בתחילת ארוחה ובסופה להציע את השד . כך , כמות החלב תעלה, והיא תקבל כמות מספקת של חלב. שאיבות בהתאם למטרה שלך - להנקה מלאה - 8 פעמים ביממה .חשוב שהיא תאכל 8 ארוחות טובות ב- 24 שעות . חלקי את זה ע"פ היממה לפי דרישה שלה ושיקול דעתך. לשאוב 15-20 דק' מכל צד . גם אם לא יוצא .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו