מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בשדשרית07/02/2010
אני מניקה שלושה חודשים, כאשר בחודש האחרון מופיעים לסרוגין כאבים חזקים בשד שמאל. לפעמים אפילו בגדים מציקים לי. זה מגיע בלי סיבה מוקדמת. למשל אתמול בצהריים אחרי ההנקה פתאום התחילו כאבים והיום הם התגברו. בדרך כלל הם נחלשים אחרי כארבעה ימים עד שנפסקים.
מה זה יכול להיות? ומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד
יפית בוגנים09/02/2010היי שרית ,
לכאב בשד יכולות להיות מספר סיבות, למשל, סתימה בצינורית, פטריה, דלקת, ספזאם...
את רושמת שבגדים מפריעים - האם הכאב הוא פנימי בשד וגם בפטמה?
האם יש תופעות נוספות? כיצד נראית הפטמה בסיום ההנקה? כיצד נראית הלשון של התינוק? האם היא לבנה כל הזמן?
אני לא יכולה לקבוע חד משמעית את הסיבה לכאב.
הטיפול צריך להתאים לבעיה , אם תפרטי יותר אנסה לעמוד על הסיבה . את יכולה להיפגש עם יועצת או מדריכת הנקה לאבחון וטיפול/ הפניה למומחה.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית09/02/2010הכאב הוא כאב צורב גם בשד וגם בפטמה.
אין סימנים חיצוניים, הדבר היחיד הוא שבקצה הפיטמה יש נפיחות קטנטנה ועגולה. לאחר ההנקה הצד בפיטמה שנגדי לסנטר כלומר העליון- בצד נפיחות בולט החוצה. אציין גם שבמיוחד בתחילת המציצה יש לי את הכאב הצורב בפטמה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשד
יפית בוגנים09/02/2010היי שרית,
"נפיחות" - הכוונה לשלפוחית בקצה הפטמה ? במקרה כזה רופא שלך (לא כל רופא , אבל יש רופאים שמעזים ומטפלים בשדיים) יוכל לנקז את זה .
הכאב בשד עשוי להיות קשור לזה , אם כי את מתארת צריבה וייתכן שזו פטריה . גשי לרופא/ה משפחה או נשים - התומכים בהנקה . חפשי בגוגל - רופאים תומכים בהנקה או משהו דומה ...את תמצאי . אם לא יינתן לך מענה הולם , פני ליועצת או מדריכה מנוסה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית09/02/2010סליחה שאני מיגעת אותך בשאלות, אך זה לא נראה כשלפוחית עם נוזל. האם יכולה להיות פטריה ללא סימן חיצוני? היכן הפטריה? האם הצריבה בכל בשד או בפטמה בפטריה? וכן לשונו של התינוק מעט לבנה בחלק הפנימי שלה אבל חשבתי שזה מהחלב והפליטות.
תודה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יפית בוגנים09/02/2010היי שרית ,
לעיתים הפטריה לא נראית לעין , אין סימנים חיצוניים , מלבד כאב פנימי בשד- תחושה של צריבה וצביטה מתמשכת בין ההנקות וכאב בפטמות . ייתכן גוון ורוד / אדום בוהק בפטמה.
על הלשון של התינוק הכוונה למעין מצע נפרד, ולא רק צבע לבן אחרי הנקה .
מהתיאור שלך אני די בטוחה שזו פטריה .
אם תכתבי מהיכן את אוכל אולי להפנות לאבחון וטיפול .
צריך לתת טיפול לך ולתינוק בו זמנית , שכן יש הדבקה חוזרת מהפה - לשד.
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מירושלים
שרית09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)