עלייה לא מספקת במשקל עם הנקה בלבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה לא מספקת במשקל עם הנקה בלבד
    אמא
    11/02/2010

בני בן חודשיים. בריא. שוקל היום 3600 ג'. נולד 3065 ג' בשבוע 36. היה 5 ימים בפגיה עקב נשימות מהירות. יונק בלבד. הוא נולד באחוזון 3% ושמר עליו עד לפני שבוע שהוריד 50 ג' בשבוע (היה מצונן- נזלת ושיעול ואכל פחות). רופא הילדים מתעקש שעליי לעבור לבקבוקים בלבד של חלב שאוב. בנסיון חד פעמי הוא שתה 140 מ"ל של חלב שאוב (היום). יש לי עוד שני ילדים קטנים ואני יודעת שלא אוכל לשאוב ולתת לו בקבוקים. כמו כן אני חוששת (מנסיון קודם) שאפילו בקבוק אחד ליום ישבש את מנגנון ההנקה (הן מבחינת ייצור החלב והן מבחינת יכולת היניקה של התינוק). הרופא אומר שחייב להיות לתינוק שומן כדי שתהיה לו אנרגיה לבצע התהפכות למשל ואם יחלה. אני מאוד לא רוצה להפסיק להניק אך גם לא לפגוע בבריאותו או בהתפתחותו. מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן חודשיים

סיגל מיכאלי
    13/02/2010

היי אני מבינה את שאלתך אבל היא מורכבת כיועצת הנקה עליי לעודד אותך להניק וכמה שיותר אבל מדובר בתינוק באחוזון נמוך שנולד טרם זמנו וירד במשקל ומשקיע אנרגייה רבה מאוד בהנקה,ומצד שני יש עוד 2 ילדים ולשאוב גם זה לא קל אז מה עושים?? מנסים להניק אבל עוקבים אחר משקל והתפתחות מוטורית של התינוק רואים אם ביום יום התינוק חיוני ודורש מזון או אפטי אדיש ,מנסים תוך כדי הנקה גם לשאוב ולתת מספר פעמים בקבוק ואם יש צורך גם ת"מל ,נסי להתייעץ עם יועצת הנקה שתאסוף נתונים וגם תשוחח עם רופא הילדים ,
    ותהיי שלמה עם כל החלטה
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו