מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר יוםשרון15/02/2010
שלום,
אני אמא לתינוקת בת חודש וחצי שיונקת מלא ועלתה קילו בחודש הראשון לחייה.
אני מניקה אותה בממוצע 7 פעמים ביום בהתאם לדרישה שלה. לאחרונה השתנה סדר היום שלה, היא ישנה פחות ומושכת יותר זמן בין הארוחות (לעתים 4-5 שעות ביום ובלילה אפילו 6 שעות).
יש לי שתי שאלות:
1. אני קוראת בכל מיני מקומות (וגם בפורום הזה) שתינוק בגילה צריך לאכול בין 8-10 פעמים ביום.
האם זה תקין שהיא אוכלת פחות?
2. איך ניתן להרגיל אותה לזמני ארוחות קבועים פחות או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסדר יום
יפית בוגנים16/02/2010היי שירי ,
אני מבינה שכעת היא מקבלת 4-5 ארוחות ביממה . זה נשמע מעט, את יכולה לנסות להציע לה לעיתים תכופות יותר במהלך היום ,גם אם היא לא דורשת . כדי לדעת אם זה תקין, תצטרכי להסתכל על התמונה השלמה לאורך זמן (כתבת שלאחרונה השתנה...אם זה רק מס' ימים , זה מוקדם מכדי להסיק משהו). אני ממליצה על מעקב שקילה אחת לשבוע אם היא לא מעוניינת בתדירות גבוהה יותר של האכלות, וכמובן לשים לב גם להתנהגות שלה, יציאות...
אני לא יודעת אם אפשר להרגיל לזמנים קבועים , את בהחלט יכולה לנסות להציע בשעות קבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים בהנקה
סיגל מיכאלי17/02/2010היי אני מבינה שחל שינוי אבל התינוקת יונקת 6 פעמים ביום ,נכון יש קטנטנים שיונקים יותר איך יודעים שזה תקין ???אם התינוקת לא אפטית אדישה אלא חייכנית ועירנית ,שיש 5 טיטולים רטובים ביום ,וגם עלייה במשקל ,מה גם שזה יכול שוב להשתנות ואז היא תינק 12 פעם ביום ,הנקה היא לא רק רגשית אלא גם אוכל אהבה מרגיעת כאבים ,תינוק יונק קשה להרגיל לזמנים קבועים ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)