עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    לימית
    17/02/2010

שלום,

ילדתי לפני שבוע, ואני מניקה,
    עד עתה התינוק התחבר לפטמה, דיי טוב, פה גדול, כיסה את רוב העטרה ולשמחתי גם יש חלב בשפע.
    הבעיה היא שפתאום היום, לאורך כל היום הוא לא ממש מצליח לסגור את הפה סביב השד, הוא נותר איתו פעור לרווחה סביב השד, לא עוזר אם אני מנסה לגרות אותו עם החלב, או שהשד יגע באף וכדומה.
    האם יש דרך לסייע לו לסגור את הפה ולמנוע בכי מיותר, שלו (ובקרוב שלי)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה בהנקה

יפית בוגנים
    17/02/2010

היי ימית,
    ראשית מזל טוב.
    אני מבינה את התסכול מהניסיון לחיבור לשד שאינו מצליח (של שניכם כמובן).
    חסר מידע הנוגע להתנהלות תהליך הלידה וגם לגבי ההנקה . האם הוא יונק בלבד או שניזון גם מבקבוק? האם מקבל מוצץ? את מתארת התחלה טובה ופתאום התינוק לא מצליח ליצור ואקום. יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות, למשל:
    בקבוק/ מוצץ יכולים לגרום לבלבול שכזה. כדאי להימנע מהם עד לביסוס ההנקה. סיבה אפשרית נוספת היא שפע החלב את מתארת - יותר מצב של מתחבר ומיד מתנתק- נסי להוציא מעט חלב לפני שאת מחברת ולהישען אחרונית כדי למנוע זרימה מהירה מאד שמקשה על החיבור.
    השד לא צריך לגעת באף - מקמי את תינוקך כשאפו מול הפטמה, הסנטר והשפה התחתונה נצמדים ראשונים לשד להפעלת רפלקס פתיחת הפה ואז , בשיא הפתיחה, עלייך להצמיד אותו אל השד.
    לא להתייאש כ"כ מהר, אם את עדיין לא מצליחה לחבר אותו לשד, שאבי את החלב והאכילי אותו בחלב שלך, ופני בהקדם לייעוץ מקצועי ע"י יועצת/ מדריכה מנוסה .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו