הנקה ראשונה, הריון ראשון- ארוך...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה ראשונה, הריון ראשון- ארוך...
    תמר
    12/10/2007

שלום רב,
    אני מניקה תינוק בן 6 שבועות הנקה מלאה. הוא נולד 2710ואחרי חודש עלה ל4110 (מאז לא הייתי בטיפת חלב כך שאנני יודעת כמה עלה עוד). עד שהגיע ל3 ק,ג הערתי להנקה כל שלוש שעות (הוא עלה מהר מאוד) כיום זה לפי בקשתו שזה בערך כל 3 שעות. מגיל שבועים הוא סובל מגזים בעיקר בשעות הערב והלילה. יש לציין שהוא לא בוכה בהסטריה יותר רוטן ומקפל את רגליו. ניסנו גליקול וגרייפ ווטר אבל לא ממש עוזר וחזרנו לגליקול לפי הצורך.
    יש לי מספר שאלות-
    1. קורה שבשעות הערב שהוא סובל הוא יונק מושך את הפטמה ובוכה. אני מתארת לעצמי שהוא סובל מהבטן, אני מרימה אותו לגרפס בין אם עושה או לא עושה לעיתים הבכי מתגבר ואני מחזירה לפטמה וחוזר חלילה עד שהוא נרדם עליה. האם זה תקין? האם אני פועלת כשורה? אולי זה קשור לזרימה? איך יודעים אם יש זרימה מהירה? הוא לא פולט כמעט בכלל.
    2.ביומים האחרונים המצב השתפר מבחינת הכאבי בטן, הוא החל לישון יותר שעות בלילה, נניח 4.5 שעות , 5 שעות. בשבוע האחרון גם היניקה שלו השתנתה, זה נראה שהוא מתחבר לשד בעצמו (אני פחות מקפידה על מה שלימדו יועצות ההנקה בבי"ח- לא לקרב את השד לתינוק אלא את התינוק לשד...) היניקה מהירה יותר, לפעמים לא ברור לי האם אכל מספיק אבל הוא מתנתק מהשד בעצמו. אני נוהגת להציע את שניהם, לעיתים לוקח משניהם. בנוסף לכך, הוא החל להשמיע ציקצוקים בזמן ההנקה, האם זה אומר שנכנס אוויר??
    3. אני נורא נוזלת, יש מגמת שיפור (אני כבר לא קמה עם חולצה רטובה) אבל עדין נוזלת, ומרגישה מלאה. מתי מפסיקות הנזילות?
    4. למי פונים שחושדים בדלקת או פטריה בשד? רופא נשים?, אחות טיפת חלב?
    אודה על תשובתך
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

ג'ניס זאוסמר
    12/10/2007

שלום רב
    בסך הכל נראה שאת בסדר גמור וגם ההנקה.
    1 - תינוקות בגיל הזה עושים דברים כאלו ובמיוחד בערב כאשר יש פחות חלב באופן טבעי וגם כנראה פחות זרימה.
    2 - העיקר שהוא מתחבר טוב, לא משנה עכשו איך הוא מגיע לזה
    3 - הזילות הם חלק מהסיפור, תשמחי שיש לך אותם. אם את חשה את תחילת הנזילה את יכולה ללחוץ די חזק עם קצה האצבע אל תוך הפטמה לדקה והנזילה לא תתחיל בכלל.
    4 - את יכולה לפנות לרופא המשפחה שלך.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

תמר
    13/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו