מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמני הנקה לתינוק ששוקל פחות מ - 3 קאלמונית22/02/2010
אני אמא מאוד טריה ולקטנטנה שלי מומלץ הנקה כל שלוש שעות כי היא שוקלת פחות מ - 3 קילו.
הבעייה היא שהיא לא מתעוררת כמו שעון וולא מועיל שום דבר - אי אפשר להעיר אותה בכוח היא כשהיא רעבה היא פשוט מתעוררת ודורשת אוכל וכשהיא ישנה היא לא מתעוררת מכלום וגם אין לי לב להעיר אותה בכח.....
מה לעשות? לזרום איתה? להתעקש על כל שלוש שעות כמו שעון?
אני אובדת עצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הנקות
יפית בוגנים23/02/2010שלום לך,
באופן כללי הנקה לא מתנהלת לפי שעון אלא לפי דרישת התינוק/ת. יחד עם זאת, יש להתייחס לכל תינוק באופן ספציפי- באיזו תדירות היא כן מבקשת? יש להסתכל על ההנקה ולהעריך את יעילות היניקה שלה . אופן היניקה מושפע מגורמים שונים כולל משקל לידה, שבוע לידה, התערבויות בתהליך הלידה....
לא אוכל לתת לך תשובה חד משמעית משום שחסרים הרבה נתונים.
אני חושבת שכדאי שתיפגשי עם יועצת או מדריכת הנקה מנוסה כדי לוודא שהתינוקת שלך מקבלת כמות מספקת של חלב, שיש מספיק גירוי לשד וכו'
בינתיים אני מציעה מעקב שקילה, לשים לב ליציאות שלה - תדירות מתן שתן וצואה , מרקם.., התנהגות (לוודא שלא מדובר במעגל של "כמות לא מספיקה - עייפות- שינה וחוסר דרישה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)