בעיה בשאיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בשאיבה
    ahr1
    24/02/2010

שלום,
    ביתי בת 4 חודשים, ניזונה מהנקה בלבד ללא בעיות.
    היא ילדה טובה שמגיל שבועיים ישנה לילות שלמים, כ10-12 שעות ברציפות כל לילה. לאור זאת עלי לקום כל לילה כדי לשאוב ולרוקן את עצמי, ארוחה אותה היא מקבלת במשך היום עם הארוחות הרגילות שלה.
    בדר"כ אני שואבת בלילות כ-180CC, במשך שעה ורבע של שאיבה. השאיבות שלי מאוד איטיות משום מה, גם במשאבה ידנית ועוד יותר אפילו בחשמלית, אבל התרגלתי לסידור הזה והילדה גדלה ומבסוטה מהחיים.

לפני יומיים התחילו לי כאבים בשתי הפטמות, מלווים בנקודות דם על רפידות ההנקה. הכאבים מתעוררים בעיקר בזמן הנקה אבל גם בשאיבה, וגם סתם מעצמם.
    ביומיים אלה, השאיבה נעשתה אפילו איטית עוד יותר. אני מרגישה את השד מלא בדיוק כמו תמיד, אבל אחרי 40 דקות של שאיבה מצד אחד יוצא ששאבתי רק 40CC והשד עדיין תפוח ומלא בחלב. אם הייתי רגילה ל3-4 "שפריצים בריאים", עכשיו יש לי שפריץ אחד חלש מאוד.
    חשבתי שאולי נסתמו לי צינוריות החלב אבל מידי פעם בכל זאת מופיעים שפריצים נוספים, כאשר גם הם חלשים מהרגיל.

מה יכולה להיות הבעיה? תמיד אומרים שסדקים בפטמות נובעים מאחיזה לא טובה של התינוק, אבל כלום לא השתנה ב-4 חודשים האחרונים.
    מה אפשר לעשות על מנת להקל? והכי חשוב - איך אפשר לשאוב ולרוקן את השד? אני לא רוצה להסתובב עם שד מלא כל הזמן, אבל להניק וגם לשאוב כואב לי מידי.
    אני משתמשת בפיורלן של מדלה באופן קבוע, ניסיתי לחמם את השד ולסחוט אותו... כלום לא עזר.

אשמח להצעות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשאיבה

הוספת תגובה

• בעיה בשאיבה

יפית בוגנים
    24/02/2010

היי שירי ,
    משהו כנראה השתנה , אחרת לא היה דם , ושד פצוע , שלא מתרוקן בשאיבה.
    ייתכן שהמשאבה לא תקינה , כדאי לקחת לבדיקה .
    ראשית , עלייך לרוקן את השד - אם התינוקת יונקת ישירות מהשד ולא ניזונה רק משאוב (לא הצלחתי להבין) הניקי אותה במהלך היום במקום לתת לה שאוב , כדי שהשד יתרוקן. עד לתיקון או החלפת המשאבה.אסור שחלב ישאר בשד , כי אז נוצר גודש, ,שמקשה על הריקון, הפחתה בכמות חלב .... אם היא מצליחה לרוקן את השדיים , הדבר שנותר לפתור זה את שאיבות הלילה - תצטרכי לרוקן את השד כדי לא לסבול מגודש ומכיוון שהיא ישנה את זקוקה למשאבה. אופציה אחרת היא לרוקן ידנית אם את יודעת איך (שוב, עד לתיקון המשאבה)
    באופן כללי , שעה ורבע לשאוב זה הרבה מאד זמן.
    אם התינוקת ישנה כל הלילה , לדעתי חבל שאת מתעוררת לשאוב ולא מנצלת את הזמן לשינה . אפשר לשאוב לקראת בוקר - כמובן צריך להרגיל את הגוף לשינוי בהדרגה.
    לא אוכל לפרט כאן, את יכולה לפנות לייעוץ אישי , אולי אפילו טלפוני.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשאבה בסדר גמור

ahr1
    24/02/2010

אני חושבת שהמשאבה בסדר גמור. זו משאבה ידנית. שום חלק לא שבור, ושום דבר לא השתנה. אני רואה את תהליך השאיבה והכל נראה תקין.
    ניסיתי גם משאבה חשמלית על מנת להאיץ את קצב השאיבה, אבל זה דווקא רק לקח יותר זמן.

הבת שלי בעיקר יונקת, אבל בדר"כ לקראת סוף היום יש לי פחות חלב ואז אני משלימה לה מהחלב ששאבתי בלילה הקודם.
    לגבי העניין של ריקון השד: ברור לי שחייבים לרוקן את השד, אבל ממש כואב לי כשהיא יונקת. לכן כרגע אני מעדיפה לשאוב. אבל השאיבה לא ממש מצליחה לאחרונה. אז זה מן גלגל כזה שאין לי איך לצאת ממנו.
    חוץ מזה, היא ינקה עד היום, גם ביומיים שכל הכאבים האלה התחילו. וזה עדיין לא מנע את כל מה אני עוברת עכשיו.

חשבתי על עוד משהו: ביומיים-שלושה האחרונים ראיתי שיש לבת שלי בחלק הפנימי של השפה העליונה מעין נקודות לבנות. זה לא כל כך נקודות, יותר "שטיחים" כאלה. בהתחלה היה בצד שמאל ואז הופיע גם בצד ימין. הרופאה שלה אמרה שזה אולי משהו פטרייתי, למרות שזה לא מופיע בחלל הפה, רק על השפה העליונה. גם לא נראה שזה מציק או כואב לה.
    האם יכול להיות שזה קשור? אולי זו אכן פטרייה וזה קיים גם אצלי? איך זה אמור להיראות? בעיקרון הפטמות שלי יותר אדומות מבדר"כ, אבל אני מניחה שזה בגלל הסדקים והכאבים. אין אצלי לבנבנות כזו כמו שיש לה בפה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה

יפית בוגנים
    24/02/2010

לעיתים הפטריה לא נראית לעין , אין סימנים חיצוניים , מלבד כאב פנימי בשד- תחושה של צריבה וצביטה מתמשכת בין ההנקות וכאב בפטמות . ייתכן גוון ורוד / אדום בוהק בפטמה.
    התיאור שלך לגבי הפה שלה מצביע לדעתי על פטריה. מצע לבן נפרד.
    סביר להניח שהכאב שלך נובע מפטריה, קיימת הדבקה חוזרת מהשד לפה ויש צורך בטיפול בו זמנית לך ולתינוקת.
    פני לרופאת ילדים, את תצטרכי טיפול אנטי פטרייתי, אפשרי ורצוי קונבנציונאלי משולב עם אלטרנטיבי. התינוקת תקבל גם טיפול וכדאי לנקות לה את חלל הפה עם גזות טבולות בחליטת רוזמרין ומרווה. כמה שיותר פעמים ביום . גזה נקייה לכל "סיבוב". הקפידי על הגיינה מירבית, והרתחה של כל מה שבא במגע עם השד והפה. תזונה שלך ללא סוכרים, מוצרי חלב המעודדים את ההתפתחות של הפטריה.
    אשמח אם תעדכני.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשאבה בסדר גמור

ahr1
    24/02/2010

אני חושבת שהמשאבה בסדר גמור. זו משאבה ידנית. שום חלק לא שבור, ושום דבר לא השתנה. אני רואה את תהליך השאיבה והכל נראה תקין.
    ניסיתי גם משאבה חשמלית על מנת להאיץ את קצב השאיבה, אבל זה דווקא רק לקח יותר זמן.

הבת שלי בעיקר יונקת, אבל בדר"כ לקראת סוף היום יש לי פחות חלב ואז אני משלימה לה מהחלב ששאבתי בלילה הקודם.
    לגבי העניין של ריקון השד: ברור לי שחייבים לרוקן את השד, אבל ממש כואב לי כשהיא יונקת. לכן כרגע אני מעדיפה לשאוב. אבל השאיבה לא ממש מצליחה לאחרונה. אז זה מן גלגל כזה שאין לי איך לצאת ממנו.
    חוץ מזה, היא ינקה עד היום, גם ביומיים שכל הכאבים האלה התחילו. וזה עדיין לא מנע את כל מה אני עוברת עכשיו.

חשבתי על עוד משהו: ביומיים-שלושה האחרונים ראיתי שיש לבת שלי בחלק הפנימי של השפה העליונה מעין נקודות לבנות. זה לא כל כך נקודות, יותר "שטיחים" כאלה. בהתחלה היה בצד שמאל ואז הופיע גם בצד ימין. הרופאה שלה אמרה שזה אולי משהו פטרייתי, למרות שזה לא מופיע בחלל הפה, רק על השפה העליונה. גם לא נראה שזה מציק או כואב לה.
    האם יכול להיות שזה קשור? אולי זו אכן פטרייה וזה קיים גם אצלי? איך זה אמור להיראות? בעיקרון הפטמות שלי יותר אדומות מבדר"כ, אבל אני מניחה שזה בגלל הסדקים והכאבים. אין אצלי לבנבנות כזו כמו שיש לה בפה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו