מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגע לפני יאושמעיין01/03/2010
הבן הראשון שלי בן חודש וחצי.נולד במשקל 2900,
מהיום הראשון לא הסתדרי איתו בהנקה. החזה שלי מאוד גדול, ניסינו כל מני תנוחות, והיה נרא לי שהוא לא יונק מספיק. בשבוע השלישי לחייו, העלה רק 150 גרם, אמרו לנו בטיפת חלב שזה גבולי אבל מעט. קיבלתי גם עזרה בהנקה. כשהגעתי הביתה שוב הייתה לי תחושה שהוא לא יונק מספק, החלטתי לשאוב ולהוסיף להנקה חלב שאוב. והתינוק נהיה רגוע יותר והעלה עוד 250 גרם. אך כל העניין התיש אותי מאוד כי הכל התחיל להיות סביב החלב לא הצלחתי בכלל להיות עם הילד לצאת איתו החוצה, להשכיב אותו על הבתן,אפילו לחבק אותו, כל סדר היה מורכב מהנקה, גרעפס, לשים את הילד בצד, שאיבה, ושוב הנקה. קראתי בפורום המון מידע והתחזקתי בדעה שתינוק יכול רק לינוק וזה מספיק לו. והחלטתי לנסות לא לשאוב אלא רק הנקה לפי דרישה. הבעיה שלי נמשכת כבר שלוש שבועות.
כשאני רק מניקה - הוא יונק בערך שעה ולאחר מכן לא רגוע, נרדם רק על הידיים וכששמים אותו בעגלה לאחר 10 דקות מתעורר ומתחיל לבכות. לאחר שעתיים מההנקה הקודמת אני כבר מניקה שוב.
כשאני מניקה אותו ונותנת לו בנוסף חלב שאוב - הוא גם לא נרדם אלא על הידיים, ולאחר שעתיים וחצי אוכל שוב.
חשוב לציין שהוא גם פולט המון במהלך הזמן לאחר הנקה. הטיטולים רטובים ויציות פעם ב 3 ימים
ניסיתי לתת לו פעמיים סימילאק - התינוק היה רגוע עשה גרעפס ונרד לשלוש שעות העריסה ללא בכי ובלי פליטות.
מה עליי לעשת? אם זה נורמלי שתינוק יונק כמע ולא נרדם ובוכה המון ועם סימילאק הוא רגוע וישן?
הוא פשוט יונק ומתוסכל וגם אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רגוע
יפית בוגנים01/03/2010היי מעיין,
רשמת שכאשר הוספת חלב שאוב חהנקה הוא העלה יותר במשקל והיה רגוע יותר , מכאן ומיתר הדברים שאת כותבת נראה שהיניקה שלו מסיבה כלשהי לא יעילה ויש לו קושי לקבל את הכמות אותה הוא צריך ביניקה ישירה. עם זאת, זה התיש אותך. אפשר לנסות לייעל את זה ע"י שאיבה לפני כל ארוחה , עם משאבה טובה ודו צדדית - מקצר את זמן השאיבה לחצי. בכל ארוחה להתחיל עם השאוב, הפסקה- קצת הנקה והשלמת הארוחה בבקבוק- לתחום את כל זה לפרק זמן סביר של האכלה ( יכול להיות כחצי שעה , 40 דק'- אגב , גם כשההנקה הולכת מצויין זה פרק זמן סביר של האכלה). תינוק שמבקש לאכול שוב אחרי שעתיים וחצי מהתחלת הארוחה האחרונה - זה נורמלי. חלב אם מתעכל מהר יוותר מתמ"ל , מאחר וקשה יותר לעכל תמ"ל, לרוב אחרי כזו ארוחה הם ישנם יותר.
החזיקי מעמד, חשיבי , מה כן מתאים לך, מה את כן יכולה והמשיכי ...
חסר הרבה מידע, אך תינוק שפולט הרבה ולא רגוע אחרי הנקה , ייתכן שיש לו ריפלוקס...? אפשר לברר ולעזור לו בעזרת אוסתיאופטיה ( לא הייתי נותנת תרופות או מורידה הנקה) . נסי אחרי האוכל להניח אותו בתנוחה אנכית (הגבהת מראשות העריסה/ המזרן, אולי זה יעזור - את כותבת שעל הידיים קל לו יותר...)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ליפית
מעיין01/03/2010קודם כל אני ממש מודה לך על התשובה המהירה, האים תוכלי לעזור לי בעוד שאלה קטנה, מה הכמות של החלב השאוב אני צריכה לתת לו לפני ההנקה וכמה בערך אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשקל הנוכחי שלו?
יפית בוגנים01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שהתכוונת
יפית בוגנים01/03/2010כיצד לחלק את הארוחה ...
אם כך את יכולה לתת כחצי ארוחה , הנקה ועוד חצי ארוחה - תלוי איך הוא יגיב ( אם הוא מביע תסכול ולא מעוניין בהפסקה .. אז לתת עוד קצת) . חשוב שהוא לא יאכל מהר מדיי מהבקבוק וזה בסדר לעשות הפסקות קטנות אם הוא אוכל מאד מהר , כדי לווסת את הקצב. בעדינות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה שלח לי פעמיים
מעיין01/03/2010פעם אחרונה נשקלנו לפני שבןע הוא היה 3750 , כרגע לפי השקילה הביתית הוא בערך 4 ק"ג?
כוונתי הייתה בדיוק לכמות של החלב השאוב שאני צריכה לתת.
ושוב תודה, את מחזירה לי תקווה שאני אוכל להניק בשקת וגם לא להיות מתוסכלת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות חלב ליממה
יפית בוגנים01/03/2010לתינוק בן חודש וחצי , ששוקל 4 ק"ג - כ 640 מ"ל . תחלקי את זה למס' הארוחות שאת רוצה לתת כדי לדעת מהי הכמות לכל ארוחה . למשל אם תתני 8ארוחות ביממה , אז כ 80 מ"ל בכל ארוחה.
כל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפית, שוב, המון תודה
מעיין01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף , בהצלחה
יפית בוגנים02/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה ליפית
מעיין01/03/2010קודם כל אני ממש מודה לך על התשובה המהירה, האים תוכלי לעזור לי בעוד שאלה קטנה, מה הכמות של החלב השאוב אני צריכה לתת לו לפני ההנקה וכמה בערך אחרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך ...
יפית בוגנים01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה שלח לי פעמיים
מעיין01/03/2010פעם אחרונה נשקלנו לפני שבןע הוא היה 3750 , כרגע לפי השקילה הביתית הוא בערך 4 ק"ג?
כוונתי הייתה בדיוק לכמות של החלב השאוב שאני צריכה לתת.
ושוב תודה, את מחזירה לי תקווה שאני אוכל להניק בשקת וגם לא להיות מתוסכלת מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אוסטאיפתי
ינון24/08/2010שלום מעיין
אני ממליץ בחום את הטיפול האוסטאופתי,
זהו טיפול אשר ניתן לטפל בו בתינקות מהימים הראשונים והוא בטוח ולרוב גם יעיל מאד.
לאוסטאופתיה ניסיון רב עם תינוקות וגם הצלחות יפות, במדינה כמו צרפת למשל, התחום מאד נפוץ ופופלרי עד אשר כמעט כל אדם שני מקבל בקביעות טיפולים אוסטאופתים מגיל 3 שבועות לערך.
אל תתעקבי עם הטיפול, ככל שעובר הזמן קח גם יקח יותר זמן למצב להחלים ויכולה להיות גם השפעה להמשך, סיבה טובה למה חשוב מידי פעם לראות אוסטאופת,
בברכה
ינון וובר Manual Therapist בשיטות אוסטאופתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)