מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרהשלומית01/03/2010
שלום וברכה,
אני שבועיים לאחר לידה, ביתי נולדה במשקל 2.508 בבי"ח היא ינקה חלקי לא הצליחה כ"כ לתפוס טוב את הפטמה (יש לי פטמה שטוחה) אז נתתי לה גם קצת סימילאק מה שנותנים בבי"ח וגם קצת הנקתי.
כיום בכל פעם שהיא באה לינוק היא פותחת את הפה ומחפשת אבל לא מצליחה לתפוס טוב ומתחילה לצרוח, התחלתי להניק אותה עם פטמת סיליקון של מדלה בנהחיית יועצת הנקה מוסמכת שהיתה אצלי אבל לאחר מס' ימים התחילו לי כאבים בשד אחד וזה רק הולך ומחמיר העור מתקלף וזה ממש כואב.
הפסקתי לתת לה מהשד הזה לפי דעתי היא פשוט לא פותחת מספיק את הפה ויוצרת לחץ על הפטמה בצורה שמכאיבה לי. מה ניתן לעשות כדי שהיא תפתח טוב את הפה ותתפוס בצורה נכונה את השד והאם זה שהפטמה שלי שטוחה ישלול ממנה את האפשרות לינוק בצורה טוב לטווח הארוך לכשאנסה לגמול אותה מהפטמת סיליקון.
מה ניתן לעשות כרגע כדי להקל את הכאבים ולרפא את השד הכואב?
אודה על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמת סיליקון
יפית בוגנים01/03/2010היי שלומית,
ראשית מזל טוב.
האם הנקה בעזרת פטמת הסיליקון בצד השני מסתדרת ? אם כן ייתכן שיש אי סימטריה בגודל השד, והגודל של פ. סיליקון לא מתאים לשד הכואב? זו יכולה להיות אפשרות...
בכל אופן, את כותבת שהפטמה שטוחה - לרוב זה לא מהווה בעיה ... אפשר להניק.
אם את לא מצליחה , פני ליועצת שהיתה אצלך להמשך מעקב - זה עניין טכני לפתור וקשה לתת מענה בהתכתבות, צריך לראות מה קורה . את יכולה כמובן לשאוב מהשד הכואב בינתיים עד שיחלים, למרוח משחה או חלב שלך ולאוורר. כמובן להימנע מגודש (אם הוא גדוש יהיה קשה לחבר אותה , איזור ההילה והפטמה צריך להיות רך...)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)