כמעט נגמר החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט נגמר החלב
    מירי
    01/03/2010

שלום,
    אני מניקה שנה ושלושה חודשים .
    אתמול החלב התדלדל באופן משמעותי.
    לפני חודש הורדתי את כמות ההנקות מכל היום וכל הלילה להנקה אחת בבוקר (כשמתעורר),
    הנקה כשהוא נרדם בצהריים והנקה כשנרדם בערב.
    בלילה אני לא מניקה עד הבוקר שלמחרת.
    אתמול בערב הילד ינק לקראת שינה ושמתי לב שכמעט ולא יוצא כלום, לאחר כמה נסיונות שלו לינוק הוא אמר "אין".
    כלומר אין לו חלב, הרדמתי אותו בנדנוד, הבוקר ב-5.00 ניסיתי לתת לו וגם היה ממש ממש קצת,
    וזהו, זה לא מתמלא למרות הפרש השעות הגדול, עד לפני שבוע עוד היה לי גודש אם עשיתי הפרש גדול.
    אני מרגישה שהוא מוצץ סתם, בנוסף כשהוא מנסה להוציא את החלב בתחילת ההנקה ממש כואב לי, אני מרגישה שהוא מנסה להוציא כלום (בעבר לא הייתה לי את התחושה הזו).
    כמו שמישהו ינסה לינוק מאישה שלא מניקה - שאין לה חלב.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמעט נגמר החלב

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה דחוף

מירי
    01/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה דחוף

מירי
    01/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט נגמר החלב

יפית בוגנים
    01/03/2010

היי טובה,
    את מתארת הנקה דיי מסודרת לאחר השינוי, והגוף אמור להסתגל לשינוי ולייצר בהתאם לדרישה החדשה. ייתכן שהוא דרש פחות אחרי המעבר להנקה בוקר - צהרים- ערב?
    האם היה שינוי כלשהו אצלך? שינוי הורמונלי? נטילת גלולות? אולי הריון?
    אחרת אין סיבה שאני יכולה לחשוב עליה כרגע, ואפשר לנסות להשתמש בשאיבה בשעות האלה , אפילו "על ריק" כמה ימים ולראות אם יש שינוי .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית-המשך

מירי
    01/03/2010

תודה על התשובה,
    אני לא חושבת שאני בהריון,
    אני מניקה כבר שנה ושלושה חודשים ועדיין לא קיבלתי מחזור, אני לחוצה מזה.
    אולי זה כתוצאה מלחץ?
    אנחנו גם לפני מעבר דירה.
    האם יכול להיות מצב שהחלב פשוט מתייבש?
    עכשיו הנקתי והוא יונק דקה וזהו כאילו אח"כ רק מוצץ, וגם לוקח לו הרבה זמן לגרות את הפטמה כדי שיצא חלב.
    האם מוכר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יפית בוגנים
    01/03/2010

אין ספק שלחץ לא תורם, אך סביר יותר שישפיע נקודתית , לא כמו שאת מתארת. עכשיו זה הגיוני שהוא ינק מעט משום שהוא "לא מתוגמל" . לא סביר שהחלב פשוט מתייבש בהנקה סדירה, ייתכן שזה משהו נקודתי ולכן גם יעצתי לך להמשיך את הגירוי (שימי לב שעכשיו בכלל אין גירוי כי הוא מיד מפסיק את היניקה). אני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת שהוסת לא חזרה עדיין- רק לפני חודש הורדת הנקות לילה... יש נשים שוסת חוזרת אצלן אחרי שנתיים. אם את עדיין מודאגת - לא עדיף להתקשר לרופאה שלך ולהרגע?
    הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו