מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות בנושא הנקהאני03/03/2010
שלום וברכה,
אני שואבת חלב עבור תינוקת סרבנית הנקה וכיום היא בת 9.5 חודשים.
1. רציתי לדעת כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביצור של 100 מ"ל חלב?
2. עד איזה גיל יש לחלב אם תרומה משמעותית עבור התינוק? או במילים אחרות, עד מתי שווה לי להתאמץ לשאוב חלב?
3. בימים האחרונים תפוקת החלב היומית שלי ירדה מ-700 מ"ל ל-600 מ"ל. מה יכולה להיות הסיבה? אני שואבת הרבה פעמים ביום ובמשך זמן רב. יש לי תחושה כאילו משהו קצת השתבש...
אודה מאד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד לשואבת השנה
סיגל מיכאלי03/03/2010היי אני מסירה בפנייך את הכובע לשאוב כל כך הרבה ,מעולה ,לגבי שאלותייך אני לא ודעת במדוייק לענות לך כמה גופך שורף קלוריות מפני שזה תלוי בגורמים נוספים אבל יש שריפת קלוריות ויש חיטוב של כל איזור הבטן והאגן ,את מתאמצת לשאוב חלב אם במקרה שלך מכיוון שזה לא יניקה אלא שאיבה אני מאמינה שהשאיבה תלך ותפחת ,לגבי עד מתי זה טוב חלב אם מצויין ומהווה מזוןמעולה לתינוקות נסי למשוך את השאיבה עד גיל שנה ,במילא היא אוכלת תוספי מזון ,הכי חשוב זה איך את מרגישה יש לך כח לשאוב ?סבלנות ,תעשי מה שמרגיש לך {אני הנקתי עד גיל שנתיים וחצי } לגבי הירידה בכמות החלב בשאיבה זה ידוע ואכן ככל ששואבים יש פחות חלב ,בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אני04/03/2010סיגל בוקר טוב,
קודם כל תודה על התשובה המפורטת ועל העידוד.
אכן לא קל לטפל בילדה ובמקביל לשאוב חלב.
אני עושה זאת במשך חצי שנה והשינוי בכמות חל רק בשבוע האחרון.
אני יושבת המון זמן ובקושי מגיעה ל-600 מ"ל ב4-5 שאיבות ביום. בעבר הגעתי ל-700. יש לי תחושה כאילו השדיים "הצטמקו".
יכול להיות שזה מצביע על כך שהמחזור ישוב בקרוב? או שאין קשר?
יום טוב, ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה
סיגל מיכאלי04/03/2010את צודקת באמת יש ירידה בייצור החלב רק ששואבים ,לעיתים ככל שכמות החלב יורדת חל שינוי הורמונאלי ובעקבותיו המחזור מופיע ,אבל זה תלוי גם בגורמים אחרים,
בהצלחה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)