ירידה בחלב בעקבות מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בחלב בעקבות מחלה
    מירי
    05/03/2010

שלום רב,
    לפני כשבוע חליתי בשפעת והמשכתי להניק את בתי ולשאוב לפחות פעם אחת (אני חוזרת לעבודה עוד שבוע). שמתי לב שביומיים האחרונים תפוקת החלב ירדה באופן משמעותי כך שהחלב לא מספיק הן בהנקה והן בשאיבה. עד המחלה הייתי שואבת כמויות מאד יפות ומקפיאה (בערך שבועיים) ועכשיו אין לי חלב. (בשאיבה כמעט ולא יוצא כלום ובהנקה בערב התינוקת בוכה כי החלב לא מספיק לה). לא נבדקתי אצל רופא אבל התסמינים היו של שפעת. לקחתי להורדת חום אקמול בלבד. אני רוצה להמשיך להניק וכרגע התינוקת שלי לא מסכימה לאכול מבקבוק כך שזה הכרחי. היא נדבקה קצת (גם כיום עדיין מצוננת) אולם לא נראה לי שיש קשר בין הדברים.
    אשמח מאד להמלצות להחזרת החלב.
    תודה רבה ושבת שלום,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בחלב בעקבות מחלה

הוספת תגובה

• מחלה ותפוקת החלב

יפית בוגנים
    05/03/2010

היי מירי
    בהחלט יכולה להיות ירידה בתפוקת החלב אחרי מחלה.
    בת כמה התינוקת שלך? האם התחלת גם במתן מזון מוצק לאחרונה? היו עוד שינוים ? גלולות?...
    כתבת שאת שואבת פעם אחת ביום , מהי תדירות ההנקות? האם רק בערב היא מגיבה באופן שתיארת ובשאר ההנקות היא מרוצה?
    תארי קצת יותר בפירוט איך התנהלה ההנקה ומה בדיוק השתנה מלבד המחלה, ייתכן שהשינוי קשור למחלה וייתכן שלעוד סיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוקת חלב

מירי
    07/03/2010

היי יפית,
    תודה על התייחסותך.
    מעבר למחלה לא השתנה דבר. לפני שחליתי הייתי שואבת לפחות פעמיים ביום (כמויות יפות) אז לא הרגשתי צורך לשאוב יותר (לפחות 150 CC בכל פעם). וחוץ מזה הנקתי אותה בערך כל ארבע שעות. עד לפני שבוע התינוקת (בת 5 וחצי חודשים) היתה אוכלת גם מוצקים (מרק- 2 כפות ופירות- 2 כפיות). כיום לא מסכימה לאכול ירקות בכלל. מאז ששמתי לב שכמות החלב ירדה התחלתי לשאוב יותר. אני רואה שזה עוזר אך לא מספיק. במהלך היום התינוקת רגועה, לפני השינה יונקת מששני הצדדים אבל נראה לי שזה לא לגמרי מספיק לה. היום הצלחתי בפעם הראשונה לתת לה בקבוק והיא אכלה 30 CC חלב ששאבתי אתמול (ולא שאבתי בכלל היום-אני עוד לא במיטבי). יש דרך להגדיל את תפוקת החלב ומדוע יש פחות חלב בלילה?
    עד למחלה עלתה בסדר במשקל ולא היו בעיות בהנקה.
    תודה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחות חלב

יפית בוגנים
    07/03/2010

היי מירי,
    הדרך להגביר חלב חזרה היא לתת יותר גירוי לשד= הנקות / שאיבות.
    אם במהלך היום היא מסופקת, רגועה ומתנהלת כרגיל אחרי ההנקות, כנראה שאין חוסר בחלב בשעות אלה, למעט השאיבות שאת מתארת. המשיכי לשאוב בשעות הקבועות (כרבע שעה מכל צד, גם אם בשלב מסויים כבר לא יוצא כלום). במהלך הערב הניקי אותה משני הצדדים ואף החזירי אותה אל השד הראשון שוב וחוזר חלילה..
    כך, היא תקבל יותר וגם הגוף אחרי מס' ימים ייצר יותר. כמובן שאם עדיין זה לא יספק אותה - היא מביעה תסכל אחרי שהחזרת אותה לשד הראשון , השלימי את הארוחה עם מה ששאבת ושאבי גם בערב אחרי ההנקה - עד לשינוי (כמה ימים עד שבוע ) . ניתן ליטול צמחים להגברת חלב במקביל. אפשרות מומלצת נוספת היא ללכת לדיקור סיני (עבורך) אצל מטפל/ת שיכולים לטפל בדיקור להגברת חלב / גודש...וכו'
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו