הפסקת הנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה
    חגית
    15/03/2010

שלום,
    שמי חגית ויש לי תינוקת בת חצי שנה, אני נאלצת להפסיק את הההנקה בשל הצורך בקבלת טיפול רפואי שאינו מאפשר הנקה. התחלתי את שלב הפסקת ההנקה בהדרגה והפחתת ארוחות, בשבועיים האחרונים הנקתי רק פעמיים ביום. מזה חמישה ימים שהפסקתי לחלוטין ואני עם כרוב על החזה וקרח לסירוגין, בהתחלה שאבתי קצת לשחרר גודש ומיד שמתי קרח, עכשיו כבר לא יוצא בשאיבה כלום. יש לי גודש בחזה הימני בעיקר שמכאיב ומפריע, למרות שאני כל הזמן עם כרוב/קרח - מה עלי לעשות בנוסף? כמה זמן אמור לקחת עד שיחלוף לגמרי? האם מותר לי לעשות מסז' במצבי? והאם באמת צריך להתקלח רק במיים קרים?
    תודה רבה ויום נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי חגית,
    את כותבת שבשאיבה לא יוצא כלום ושיש גודש בשד ימין. למה את מתכוונת גודש? האם כל השד מלא? נפוח ? כואב? האם מדובר באיזור או בנקודה מסויימת ? באופן כללי אין לתת לחלב לעמוד בשד . מה שעשית בהתחלה היה טוב , שאיבה להקלה בלבד. לגבי איזה מסג' את שואלת - לגוף או לשד? כתבי תשובות לשאלות שלי ואוכל להנחות אותך
    ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה - תשובות לשאלותייך

חגית
    15/03/2010

שלום יפית ותודה על התגובה המהירה,
    למיטב הבנתי אין חלב בשד, למרות שאומרים שאם יש גודש אז יש חלב, אני כבר לא מניקה מזה חמישה ימים, כשניסיתי לשאוב לפני יומיים לא יצא כלום.
    אבל בכל זאת הגודש היום החמיר מאוד וכל השד נפוח, יש ג'ולות מסויימות באזורים מסויימים אבל הכל נפוח וכואב.
    ניגשתי כבר לרופאת משפחה שלא כל כך ידעה איך לטפל בי ונתנה לי בינ תיים כדורים להפסקת החלב והפנתה אותי לרופא נשים.
    לגבי מסז' - אני מדברת על מסז' גוף.
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש

יפית בוגנים
    16/03/2010

היי חגית,
    מהתיאור שלך ישגודש וכנראה גם סתימות בצינוריות חלב וזה בהחלט דורש טיפול. כדור בשלב הזה לא יעיל. גם ההפניה לרופא נשים כנראה תהיה מיותרת כי לרוב הם לא מבינים בהנקה.
    את צריכה לחמם את השד בעזרת קומפרסים (טבלי גזות בוודקה, הכניסי לשקית אוכל, את השקיות הניחי כך שכל השד יהיה עטוף בגזות- דרך השקית, לא ישירות על העור- השאירי כך ל45 דק' ) . אחרי החימום , עסי את השד בעדינות וביסודיות, את יכולה להשאיר את השקיות ולעסות את השד דרכן. התחילי לשאוב מיד והמשיכי את העיסוי תוך כדי השאיבה - זה ייקח זמן עד שחלב יתחיל לצאת . עסי את הנק' הכואבות עם מעט לחץ על הנק' לכיוון הפטמה . כך עד לריקון השד לגמרי . כעת הניחי קומפרס קר. את הייבוש של החלב עלייך לעשות בהדרגה ובזהירות רבה ולא להגיע שוב למצב הזה. את יכולה לקבל עיסוי, במצב כזה הייתי הולכת למטפלת שיודעת לטפל גם במצבים של גודש ומלבד העיסוי יכולה להשתמש גם בדיקור סיני לסייע לגודש .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקתי בטעות את שאלתך האחרונה - את

יפית בוגנים
    16/03/2010

בהחלט יכולה להתקשר .
    את יכולה מחר בין 09:00- 12:00
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו