לא יונק בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יונק בלילה
    אמא חדשה
    15/03/2010

ילדתי לפני חודש, בן במשקל 3 ק"ג. אני נאבקת עם עניין ההנקה מאז. בהתחלה לא היה לי מספיק חלב ונאלצנו להשלים עם פורמולה אחרי הנקות הלילה (הילד איבד משקל). מאז - זה קצת הסתדר, הוא חזר לעלות בהדרגה. הבעיה המרכזית היא שהעסק לא בא לא בקלות. לוקח לו לפחות 10 דקות "להינעל" ולהתחיל לינוק ביעילות. במשך היום זה מסתדר - לשנינו יש זמן וסבלנות. הבעיות מתחילות בערב: הוא ממש ממש רעב, ונרגע ר' אחרי שעה שהוא יונק משני השדיים + בקבוק של 120 פורמולה. בלילה הוא לא יונק בכלל - הוא פשוט מתעצל ותוך כדי הנסיונות ונרדם על השד, זו לא שינה אמיתית כי הוא רעב, וכמובן מתעורר ברגע שאני מנסה להשכיב אותו. אני מבלה שעות כל פעם בנסיונות כושלים ובסופו של דבר נאלצת לתת לו בקבוק של פורמולה אותו הוא בולע והולך לישון רגוע.
    האם יש פתרון????
    במידה ואין מנוס מלהאכיל אותו בפורמולה במהלך הלילה, האם זה אומר שאני חייבת לשאוב? כרגע לא נראה שזה פוגע באספקת החלב שלי כי אני קמה בבוקר אם חזה מלא, אבל מה ההשלכות לטווח רחוק?
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יונק בלילה

הוספת תגובה

• שעות הערב

יפית בוגנים
    15/03/2010

היי אמא חדשה,
    התיאור שלך אכן מעיד על קשיים בהנקה - החל מהחיבור לשד , כמות החלב, ירידה במשקל...
    אני חושבת שכדאי להיפגש עם יועצת הנקה בראש וראשונה כדי להעריך את יעילות היניקה שלו.
    בכל אופן, את מתארת בעיות בעיקר בערב ובלילה. את יכולה להגביר כמות חלב ע"י שאיבות עם משאבה חזקה וטובה בשעות הערב - רבע שעה מכל שד לפני הנקה. הייתי מתחילה ארוחה בחלב השאוב ומסיימת בהנקה מהשד- זה דיי מתסכל לינוק שעה ולהישאר רעב . כך עד שתרגישי שינוי משמעותי בכמות החלב . הלילה - ייתכן שהוא נרדם כי "אין תגמול" ושוב הוא נשאר רעב . את שואלת אם לשאוב - אם את מעוניינת שיהיה חלב בלילה כדי שתוכלי להניק אז התשובה היא כן - לשאוב בשעות קבועות כדי להגביר חלב. בטווח הארוך הגוף מייצר בהתאם לביקוש - זה אומר שאם לא מניקים / שואבים בלילה - לא יהיה חלב. תדירות נמוכה של גירוי בטווח הארוך תגרום לירידה בכמות. תוצאה זו תתקבל גם מיניקה לא יעילה .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו