כאבים בזמן גמילה מהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בזמן גמילה מהנקה
    קארין
    20/10/2007

שלום לכם,
    שמי קארין אם ל-4 ילדים. בתי התינוקת בת שנה ונגמלה בימים אלה מהנקה. אציין, כי בתי מגיל חצי שנה אוכלת אוכל של "גדולים" בהנאה מרובה ללא בעיות. אני חזרתי לעבודה כשמלאו לה 5 חודשים. סדר יומי היה כזה שבבוקר הנקתי, בשעות ששהתה אצל המטפלת אכלה בד"כ מעדן חלב ואוכל מבושל (מרק, קוסקוס, אורז וכו') וכשחזרתי מהעבודה ועד הלילה - ציצי. בתחילת השנה, בתי נכנסה לגן וללא קושי ויתרה על הנקת הבוקר וגם על ההנקות אחה"צ. הקושי שלי העיקרי היה בלילות. בתי תפסה את הפטמה שלי כ"מוצץ" אנושי. היא נרדמה לי על הציצי והיתה מתעוררת כל שעה, שעה וחצי ורק ההנקה הרגיעה אותה. המצב החמיר עד שממש נוצרו לי סדקים בפטמות וכאבים עד שהחלטתי לגמול אותה בעזרת בעלי שקם אליה בלילות. מאז, עברו 6 לילות. השדיים שלי גדושים בחלב אותו אני משחררת מידי יום במקלחת. הכאבים עזים, אין דלקת. שאלתי היא, מה אפשר לעשות ע"מ להרגיע את הכאב? האם רצוי לסחוט את השד או ממש לשאוב בעזרת משאבה?
    אציין, כי את יתר ילדיי הנקתי במשך שנה שלמה ואני לא זוכרת כאבים כאלה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן גמילה

ג'ניס זאוסמר
    22/10/2007

קארין שלום,
    בעוד כמה ימים את תראי כבר שיפור וירידה בכמות החלב. בינתיים כדאי להשתמש כרוב וקרח כקומפרסים להקלת הכאבים והפחתת הבצקת שנוצרה.
    נגד כאבים אפשר לקחת כדור כמו אדויל אשר גם מוריד את הדלקת וגם את הכאב.
    אפשר גם לשתת תה מרווה - ידוע שפועל טוב במקרים שיש צורך בהפחתת חלב.
    אם את לא עומדת בלחץ/כאב אפשר לשאוב מעט כדי להקל.
    בהצלחה,
    ג'יניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו