מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליעת אוויר בזמן הנקהתמר15/04/2010
שלום,
בני הראשון - בן 6 שבועות, בהנקה מלאה. עולה יפה במשקל, יציאות ופיפי תקינים, בריא וחמוד.
לפעמים בזמן הנקה הוא בולע אוויר, מתנתק מהשד, חוזר, מתנתק ומתעצבן. רוצה להמשיך לאכול אך לא יכול (כי תקוע לו גרפס?) אם הוא רגוע עדיין והגרפס יוצא, הוא ממשיך לאכול. אם הוא כבר עצבני או שכואב לו האויר התקוע הוא בוכה ולא יכול להמשיך לאכול. לפעמים לוקח המון זמן עד שיוצא האויר ולפעמים לא יוצא כלל. יש לציין שישנן הנקות "מוצלחות" יותר, בהן הוא יונק ללא התנתקויות ומוציא גרפס בקלות ואפילו באופן עצמאי. למשל, בלילה יש פחות בעיה עם בליעת אויר. כמו כן, שמתי לב שכשהוא ממש רעב (רעב טוב אני קוראת לזה) הוא יונק יותר ביעילות ועם פחות קשיים של אויר.
מה שעוד שמתי לב, שכמה שניות לאחר תחילת ההנקה ישנה התמלאות של השדיים (אגב, התמלאות זו מעט כואבת/צורבת לי - נורמלי?), בעקבות ההתמלאות יש זרם חזק יותר של חלב אשר גורם לו להשתנק או להשתעל ובעקבות כך לבלוע אויר.
מקווה לקבל עצה,
בתודה - תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפ מצויין
סיגל מיכאלי15/04/2010היי אני ממליצה לעשות לתינוק עיסוי בטן של 2-3 דקות שיגרום להוצאת הגזים לפני כל הנקה ,
אני ממליצה את זה בסדנאות ומלמדת עיסוי ואמהות מדווחות שהתינוקות יונקים טוב יותר
בנוסף שאת רואה שהתינוק נע מצד לצד ומתרגז בשעת ההנקה הרימי אותו לגרעפס עם טפיחות קלות על הגב ,
לגבי השאלה הנוספת ,כאשר יש התמלאות ייתכן צריבה קלה או כאב בשד
בהצלחה סיגל מיכאלי יועצת ומחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף שתוכלי לנסות
יפית בוגנים17/04/2010תיארת את הקשר בין רפלקס שחרור החלב להשתנקות שלו כתוצאה מהזרם החזק - זו בהחלט סיבה לקושי של תינוק לתמרן בין מציצה ,בליעה ונשימה. הישעני לאחור כשאת מרגישה שזה מגיע, הכיוון ההפוך לכוח המשיכה עשוי לעזור להאטת הזרימה. אם זה לא יעזור, את יכולה להפסיק, להוציא ידנית או עם משאבה את הזרמים החזקים ואז לחבר שוב את התינוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)