נלחמת על ההנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נלחמת על ההנקה
    שרה
    15/04/2010

שלום רב,
    ילדתי בת ראשונה במשקל 2650 בניצוח קיסרי, כיום בת 3 וחצי חודשים. ההנקה הייתה מאוד חשובה לי ונלחמתי עליה למרות שכל פעם ישנם חששות אחרים.

הילדה יונקת יפה עלתה קילו בכל חודש אך בשבועיים האחרונים (ע"פ שקילה ביתית) נראה כי עלתה כ-250 גר', כמה משקל אמורה לצבור בכל חודש מחודש שלישי ואילך עד גיל שנה?

החשש שלי שאין מספיק חלב במיוחד בערב , אני מנסה לשאוב מידי פעם כי הייתי רוצה לתת בקבוק שאוב פעם ביום להנקת לילה לצורך מעקב כדי לדעת בוודאות שאכלה טוב וכמה..
    בשאיבה משני הצדדים יוצא בכל פעם 40-60 CC אמנם אני מרגישה שהיניקה זה עולם אחר ויוצא יפה כל עוד היא יונקת אבל בערב בגלל שאני מרגישה שהחלב מועט יותר אני מתלבטת מה לעשות -

בדר"כ היא פשוט יונקת בהפסקות קצרות של חצי שעה עד שעה עד שהיא אוגרת מספיק אוכל וישנה רצוף כ8/9 שעות... מצד שני למשל אתמול ינקה הרבה בערב ולא הייתה מוכנה לקחת יותר ציצי והייתה -רגועה- אבל כשהצעתי לה בקבוק מטרנה אכלה עוד 85CC

אני מאוד מוטרדת ... האם זה אומר שבאמת אין מספיק חלב והיא אמורה לקבל תוספת מטרנה?

אודה מאוד לעזרה כי מעוניינת להמשיך בהנקה מלאה כל עוד אוכל..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נלחמת על ההנקה

הוספת תגובה

• תשובות

יפית בוגנים
    17/04/2010

היי שרה,
    בד"כ יש מספיק חלב, והשאיבה אכן לא משקפת את הכמות שיש בשד . כמובן עדיף לשקול אותה באותו משקל.
    עליה ממוצעת במשקל (ליגת לה לצ'ה):
    - 0-4 ח' - 170 ג' לשבוע
    - 4-6 ח'- 113- 140 ג' לשבוע
    - 6-12 ח' 58-113 ג' לשבוע

המשיכי להניק אותה לפי דרישה, אם היא עולה במשקל כמצופה, רגועה ושמחה את לא צריכה לתת תוספת.
    חסרה אינפורמציה ולכן אני לא יכולה להתייחס לעלייה במשקל בשבועיים האחרונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו