מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נלחמת על ההנקהשרה15/04/2010
שלום רב,
ילדתי בת ראשונה במשקל 2650 בניצוח קיסרי, כיום בת 3 וחצי חודשים. ההנקה הייתה מאוד חשובה לי ונלחמתי עליה למרות שכל פעם ישנם חששות אחרים.
הילדה יונקת יפה עלתה קילו בכל חודש אך בשבועיים האחרונים (ע"פ שקילה ביתית) נראה כי עלתה כ-250 גר', כמה משקל אמורה לצבור בכל חודש מחודש שלישי ואילך עד גיל שנה?
החשש שלי שאין מספיק חלב במיוחד בערב , אני מנסה לשאוב מידי פעם כי הייתי רוצה לתת בקבוק שאוב פעם ביום להנקת לילה לצורך מעקב כדי לדעת בוודאות שאכלה טוב וכמה..
בשאיבה משני הצדדים יוצא בכל פעם 40-60 CC אמנם אני מרגישה שהיניקה זה עולם אחר ויוצא יפה כל עוד היא יונקת אבל בערב בגלל שאני מרגישה שהחלב מועט יותר אני מתלבטת מה לעשות -
בדר"כ היא פשוט יונקת בהפסקות קצרות של חצי שעה עד שעה עד שהיא אוגרת מספיק אוכל וישנה רצוף כ8/9 שעות... מצד שני למשל אתמול ינקה הרבה בערב ולא הייתה מוכנה לקחת יותר ציצי והייתה -רגועה- אבל כשהצעתי לה בקבוק מטרנה אכלה עוד 85CC
אני מאוד מוטרדת ... האם זה אומר שבאמת אין מספיק חלב והיא אמורה לקבל תוספת מטרנה?
אודה מאוד לעזרה כי מעוניינת להמשיך בהנקה מלאה כל עוד אוכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
יפית בוגנים17/04/2010היי שרה,
בד"כ יש מספיק חלב, והשאיבה אכן לא משקפת את הכמות שיש בשד . כמובן עדיף לשקול אותה באותו משקל.
עליה ממוצעת במשקל (ליגת לה לצ'ה):
- 0-4 ח' - 170 ג' לשבוע
- 4-6 ח'- 113- 140 ג' לשבוע
- 6-12 ח' 58-113 ג' לשבוע
המשיכי להניק אותה לפי דרישה, אם היא עולה במשקל כמצופה, רגועה ושמחה את לא צריכה לתת תוספת.
חסרה אינפורמציה ולכן אני לא יכולה להתייחס לעלייה במשקל בשבועיים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)