הנקה לא מזינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה לא מזינה
    קצת מנוסה...
    18/04/2010

שלום,
    בתי בת 7 חודשים ומהיום שנולדה היא ניזונה מהנקה. כל הזמן היא הייתה במשקל תקין ואפילו באחוזון 75. מגיל 4-5 חודשים בערך חלה האטה בעלייה במשקל שלה ונכון להיום היא נמצאת באחוזון 50 (שוקלת בערך 7.5 ק"ג). אני משלבת לה פירות וירקות עם בשר אך היא כמעט ולא אוכלת אותם ואוכלת בערך כל 3 שעות. שאלתי היא האם זה מצב תקין? מסביב כולם אומרים לי שכנראה החלב שלי אינו מזין והיא אינה שבעה ואפילו ניראת קטנה לגילה. אני ממש לא רוצה להפסיק להניק וגם לא להתחיל לשלב לה תחליפי חלב אך בטוח שלא מעוניינת לפגוע בה.
    האם יש דבר כזה "חלב לא מזין"? האם הוא תלוי במה שאני אוכלת?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה לא מזינה

הוספת תגובה

• הסביבה יודעת שהחלב שלי לא מזין

סיגל מיכאלי
    19/04/2010

היי בתך באחוזון מצויין, אם יש 5 טיטולים רטובים ויציאה והילדה מפותחת זה סימנים להנקה טובה
    ולכן החלב שלך מזין ,אין סיבה שלא אלא אם את בתת תזונה,לצערי הסביבה לעיתים מבלבלת אבל נסי לבדוק עם עצמך האם את חושבת שהחלב שלך מזין ,האם ההתפתחות של התינוקת תקינה
    האם היא רגועה לאחר הנקה ? אני מציעה שתמשיכי להניק ולתת פירות וירקות ותמשיכי במעקב משקל ,ואם תזדקקי לייעוץ נוסף תפני אליי לפורום
    בהצלחה סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

קצת מנוסה...
    19/04/2010

תודה על המענה, אבל..אני ניזונה בעיקר מוצרי חלב (לא אוהבת בשר ופעם בשבוע אוכלת מנת דג), אוכלת הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים, לחם מקמח מלא וכו'. העיניין הוא שאני אוכלת בערך 1300-1500 קק"ל ליום (לפני ההריון הייתי אוכלת 1000 כבר המון שנים, כך שהגוף שלי דיי התרגל לכך) אז יכול להיות שזה פוגע באיכות החלב?
    חשוב לי לציין שאם היא אוכלת מנת פירות או ירקות אני שואבת עמ"נ שכמות החלב לא תרד לי כי היא לא כל כך בעיניין של אוכל כזה. לעיתים רחוקות היא אוכלת פירות (רק מגורדים, לא טחונים) והיא יותר אוהבת ירקות מרוסקים עם תוספת של קוסקוס/ אורז אבל גם אז היא אוכלת רק כמה כפיות ולא מעוניינת יותר...
    מבחינת רוגע, הילדה רגועה אחרי ארוחה ואוכלת בהפרשים של 3 שעות בערך, אך בשבוע האחרון היא לא רגועה, דיי נודניקית ולא רוצה לאכול יותר מדי, גם לא הנקה. יכול להיות שזה כבר קשור לחניכיים?
    תודה רבה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אוכלת בסדר

סיגל מיכאלי
    21/04/2010

התזונה שלך בסדר תמצאי תחליפים לבשר כמו קטניות ,שקדים ,תתיעצי עם דיאטנית ,את לא בתת תזונה כך שהסיכוי שהחלב לא איכותי זה לא מדוייק, את שואבת ומתאמצת וזה יפה מאוד ,ובהחלט ייתכן שהשיניים עומדות לצאת והיא חסרת סבלנות ,המשיכי בדרכך וזה יסתדר
    סיגל מיכאלי מחברת הספר הסוד בגידול קטנטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו