חזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה
    מירי
    23/10/2007

שלום
    בני בן כמעט 3.5 חודשים ויונק הנקה מלאה. בנוסף אני משתדלת לשאוב ולהקפיא כדי שיהיה למטפלת כשאני חוזרת לעבודה.
    אני שואבת בין 100 ל- 140 כל יום. מלאתי כבר כמעט 20 שקיות להקפאה של מדלה.
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם השקיות ניתנות לשימוש חוזר? אם כן, איך מתאימים אותן לשימוש חוזר בעניין הסטריליזציה?
    2. כרגע כשאני איתו בבית אין לי בעייה ואני מניקה אותו מתי שהוא רוצה או לא רגוע, הוא עולה יפה במשקל ומאוד ערני מצחקק ומגיב יפה לסביבה. אני לא בודקת כל כמה זמן הוא אוכל, אני מניקה מתי שהוא רוצה, יש לציין שבלילה הוא ישן מ- 21.00 בערך וקם ב- 4.30 בערך. זה די טוב.
    מה יהיה אצל המטפלת, איך אדע שהאוכל שאני משאירה לו מספיק?? כל כמה זמן הוא אמור לאכול ואיזו כמות, כי כשהוא יונק אינני יודעת איזו כמות הוא אכל.
    3. האם כדאי להשאיר למטפלת תמ"ל ליתר בטחון? הייתי מעדיפה שימשיך כמה שאפשר רק בחלב אם אבל לא הייתי רוצה שישאר רעב.
    4. הם כדאי לתת לו לשתות קצת מים או תה קמומיל טיבעי? האם זה יכול להזיק לו?
    5. השקיות ששאבתי עד כה כ- 20 במספר לאיזו תקופה אמורות להספיק? יש לציין שכשאחזור מהעבודה לא יהיה בקבוק אלא רק ציצי.
    6. אני מתכוונת לשאוב בעבודה, מן הסתם לא תהיה ברירה כדי שלא יהיה גודש ובנוסף שיהיו לי עוד ארוחות למטפלת. איך אני יכולה לשמר את החלב עד שאני חוזרת הבייתה (כשאני במשרד מן הסתם אשים במקרר אבל יש לי כשעה נסיעה באוטובוס הבייתה).
    7. יש לי משאבה של ספקטרה מיד שרה שאני משתמשת בה בבית. האם יש מניעה לקבל מהם משאבה נוספת שתהיה לי בעבודה?
    8. כשאני נותנת את החלב השאוב בשקיות למטפלת, איך לעשות את זה, האם להוציא את זה מהמקפיא באותו בוקר או ערב לפני למקרר כדי שיפשיר? איך לחמם את זה מוקפא או מופשר?
    כמה שקיות להשאיר אצלה? לא הייתי רוצה שהחלב לא יהיה ראוי לשימוש, במקרה של חלב אם כן בוכים על חלב שנשפך.
    מהשאלות ניתן להבין שדי מלחיץ אותי עניין החזרה לעבודה. צר לי על עומס השאלות

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• תשובה למירי

ג'ניס זאוסמר
    23/10/2007

מירי שלום,
    כאשר תחזרי לעבודה - לא אמרת מתי זה יהיה - לא תכלי לדעת בדיוק כמה להשאיר לו בדיוק ובמיוחד בהתחלה. ולכן יהיהצורך להדריך את המטפלת איך להכין עוד חלב אם יהיה צורך.
    1 - שימוש חוזר בשקיות : על פי הורות הצרכן בלבד
    2 - הוא יקבל אוכל על פי דרישה - על פי רצונו. יש להכין כמות של כ-150 ולרות מה קורה. יש תינוקות אשר בשמחה אוכלים כך ויש כאלו שמתאפקים הרבה זמן ומחכים עד שאמא מגיעה הביתה ועז זוללים. זה עניין של למידת המצב ושתדעי - כשהוא יהיה מספיק רעב הוא יוכל.
    3 - בהתחלה אין צורך להשאיר חלב כי יש לך הרבה מוקפא והמטפלת יכולה פשוט להפשיר יותר ולפי הצורה
    4 - שתייה לא יכולה להזיק לו אבל אין לתת במקום אוכל. אם הוא מתחת לגיל 6 חודשים אין צורך לתת שתייה.
    5 - קשה מאוד לדעת כמה זמן יספיק החלב - לא ידוע כמה ירצה
    6 - בעבודה תשמרי את החלב במקרר ובדרך הביתה תשימי אותו בקלקר קטן עם קרח שהיה בפריזר במשך היום - לא צריכה להיות בעיה בכלל.
    7 - לא ידוע לי אם יש אפשרות לקבל משאבה נוספת - תבקשי מחברה או בת משפחה להשיג עבורך.
    8 - את השקיות יש להפשיר שעה שעתיים מחוץ לקירור ועז לחמם במיכל של מים חמים מהברז רק עד שלא קר. בעצם תינוק יונק מקבל את החלב בחום גוף ולא יותר. אסור במיקרו!!!אסור ישיר על הגז!!!! לחלב מופשר אפשר לשמור לעוד 24 שעות במקרר. חשוב לשמור על נקיון, רחיצת ידיים ורחיצת בקבוקים!!!
    מירי, הלחץ לא יעזור, חכי עד שהזמן יגיע ועז תלמדי את המצב . התכוננת היטב, לא יחסר אוכל לתינוקי שלך - כל הכבוד לך.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מירי
    23/10/2007

שלום,
    אני חוזרת לעבודה בעוד שבוע וחצי.
    אין לי דאגה מבחינת הטיפול בו, תהיה לו מטפלת מצויינת שיש לה ניסיון בטיפול בנכד שלה שגם אכל חלב אם שאוב כשאימו שבה לעבודה ומעבר לזה במשך 30 שנה הייתה אחות בטיפת חלב ויש לה סבלנות אין כץ

שאלה נוספת היא אם העברתי חלב משקית לבקבוק והוא אכל רק חלק מהבקבוק, האם ניתן לשמור את מה שנישאר או שאסור ואם כן באילו תנאים לשמור.
    האם עדיף למלא 2 בקבוקים בחצאי מנות?

האם חלב אם יכול להישמר בשומר חום הקלקר הרגיל וכמה זמן?

יש לי חשש גם שהוא ידחה את הבקבוק. ניסיתי לתת לו כמה פעמים לפעמים הוא לקח ולפעמים ממש התנגד והסכים רק לציצי. קראתי שעדיף שהבקבוק ינתן לא על ידי האמא המניקה וכך יהיה לו יותר קל לקחת את הבקבוק

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ג'ניס זאוסמר
    24/10/2007

שוב שלום,
    כיף לך שיש לך אימון ושלוות נפש - כל אחת יודעת כמה קשה לחזור לעבודה ולמצוא את הבן אדום הנכון שישמור על הקטן.
    אני ממליצה לא לשים את כל המנה בשקית כי לאחר שאכל ממנו אי אפשר להחזיק את הלב יותר מדי זמן (כמה שעות בלבד).
    בקלקר צריך להיות שקית קרח. כך אפשר לשמור עליו שעות.
    אם הוא לא רגיל לאכול מבקבוק יתכן שלא יסכים בהתחלה. אין פתרונות קלים לזה. יותר טוב שמשהו אחר יתן - כך אומרים אבל לא תמיד עובד כי לפעמים האחר לא כל כך מוכר לו(מטפלת חדשה).יש סוגים שונים של פטמות - אפשר לנסות.יש תינוקות אשר לאחר כמה זמן מגלים שלא יעזור והם רעבים ואוכלים. וגם , כמו שכתבתי מספר פעמים, יש תינוקות אשר מחכים לאמא אפילו הרבה שעות וממלאים את החסר כאשר הם בבית עם אמא.
    שוב בהצלחה,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו