איכות החלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איכות החלב
    חסוי
    30/10/2007

שלום רב,

בגלל קשיי הנקה אני שואבת די מעט חלב ביום (80-100 מ"ל ביום בלבד בערך).
    החלב שאני שואבת דליל ומימי- אולי בגלל התזונה והמשקל שלי (אני שוקלת כעת 52 ק"ג- 6 ק"ג יותר מהמשקל הרגיל שלי).
    האם בחלב מימי יש פחות חומרים?
    האם להנקה כה מעטה בשילוב התמ"ל משמעות כלשהי?
    אודה לתשובתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איכות החלב

הוספת תגובה

• איכות החלב

ג'ניס זאוסמר
    31/10/2007

שלום רב,
    חלב אמא אמור להיות דליל וחצי שקוף וזה נורמאלי ובריא לתינוק . חלב פרה הוא שונה כי הוא מיועד לעגל. אנחנו רגילים לראות חלב של פרות ומצפות שהחלב שלנו יראה אותו דבר, אבל לא הדבר נכון.
    החלב הראשוני (כמה ימים הראשונים לאחר הלידה) שונה ,ההרכב שונה והמראה שונה ותוך שבוע הוא כבר הרבה יותר דליל. הדלילות של החלב לא משקף את איכות או חוסר איכות החלב בכלל - כל חלב אם הוא טוב. התזונה שלנו גם לא משפיע על איכות החלב !!!
    את לא צינת בן כמה התינוק שלך אבל קרוב לודאי שהכמות שאת שואבת מספיקה לארוחה אחת ביום.(תלוי בגיל)כל ארוחה של חלב אם תורמת לתינוק חומרים שלא היה מקבל אותם לו לא היה מקבל את הארוחה הזאת כי תמ"ל לא מכיל אותם.
    את גם לא ציינת איך או כמה פעמים את שואבת ביום - -אולי תרצי להעלות את הכמות על ידי הגברת השאיבות או על ידי השימוש במכשיר יותר טוב ועז תינוקך היה נהנה מאפילו יותר חלב אמא.או אולי תנסי שוב להניק אותו ישירות - דברים משתנים.
    אם לא - תמשיכי לתת לו את מה שיש כי זה ערך המוסף אפילו אם זה ארוחה אחת ביום.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

חסוי
    01/11/2007

ג'ניס שלום,
    תודה על תשובתך.
    התינוקת בת שלושה שבועות.
    אני שואבת 3 פעמים ביום את הכמות של ה- 80 עד 90 מ"ל בערך.
    השכרנו מיד שרה משאבה של ספקטרה.
    לצערי, בשל התשישות, העייפות וסדר היום העמוס (אני מתמחה שגם לומדת לבחינות ההסמכה וגם עובדת מהבית) אינני מסוגלת להניק גם בשל הקשיים וגם אינני מתפנה לשאוב יותר פעמים.
    אני נותנת לתינוקת 3 פעמים ביום את הכמות הנ"ל, כל פעם כמות של 40 מ"ל בערך, ואח"כ נותנת לה תמ"ל כי היא נותרת רעבה.
    אני מקווה שהכמות המעטה באמת מועילה לה ומחזקת את המערכת החיסונית...
    אודה לתשובתך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

ג'ניס זאוסמר
    02/11/2007

בגיל הזה החלב אמור להיות חצי שקוף ומימי - החלב שלך בסדר גמור.
    כמו שאמרתי קודם - כל קצת עוזרת.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו