מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניקה טרייהאורטל07/11/2007
אהלן, ילדתי לפני כשבועיים ומאז אני מניקה , מספר שאלות: 1. האם טיפות נגד גזים עלולות להפריע להנקה? אם לא על איזה טיפות את ממליצה?
2. בעוד כשבועיים עליי להעדר מהבית ליום בשבוע באופן קבוע , מתי עליי להתחיל להרגיל את ילדתי לאכול חלב שאוב מבקבוק? והאם צורת האכלה מבקבוק בשלב מוקדם זה עלולה לפגוע בהנקה?
3. כרגע אני מניקה בישיבה עם קונסטרוקציה שלמה של כריות , בדרך זו ילדתי יונקת הכי טוב אך אני תלויה בעזרתם של אחרים לעומת זאת בלילה אני מניקה בשכיבה אך אני חשה שהילדה לא תופשת את הפטמה נכון בתנוחה זו, האם להמשיך להניק בדרך זו?
4. ילדתי שוקלת שתיים וחצי קילו כרגע מתי אוכל להניק אותה בתנוחת ערסול ולאו דווקא בזוית של 90 מעלות כפי שהדריכו אותי? האם זה פונקציה של משקל התינוקת או טיב ביסוס היניקה?
אשמח לתשובה...... אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניקה טרייה
ג'ניס זאוסמר07/11/2007שלום אורטל,
מזל טוב.
1 - למי יש גזים? אם לתינוק גזים אפשר לתת טיפות למיניהם אך על תצפי לתוצאות מי יודע מה. אין פתרונות קלים, הזמן הוא התרופה הטובה ביותר.
2 - בעוד שבועיים התינוקת שלך תהיה בת חודש - אם תתחילי עכשו או בעוד שבוע זה לא כל כך משנה.האם זה יגרום לפגיעה בהנקה או לא - קשה לדעת . אם היא כבר יונקת טוב הסיכויים טובים יותר שלא יפגע אך הסיכוי בהחלט קיים.אי אפשר לדעת מראש. כמובן שיותר טוב שהיא תקבל חלב שאוב מאשר תמ"ל ואם את לא נמצאת עז אין ברירה היא חייבת לאכול.
בענין התנוחה והכריות כדאי לך להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת - גם בעניין השאיבה ומתן בקבוק. ייעוץ מקצועי יפחית את הסיכוי לכל פגיעה.
אני לא רואה שום סיבה להנקה ב90 מעלות, את יכולה להניק אותה בכל תנוחה הנוחה לך ולה בתנאי שהיא תופסת טוב.
שוב - תצרי קשר עם יועצת הנקה ותקבעי ייעוץ.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)