פטריה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה??
    תמר
    08/11/2007

שלום
    בני בן 10 שבועות, אני מניקה בלבד והוא עולה יפה מאוד במשקל. כאשר נבדק ע,י רופא (כחלק משגרת טיפת חלבבגיל 6 שבועות) הרופא אמר כי חושד שיש לו פטריה ושאנסה לגרד את הלשון מאחר וזה היה לאחר הנקה הוא לא בטוח . אני לא הצלחתי כ"כ והלכתי לרופא ילדים של קופת החולים לאחר שבוע שהסתכל בפיו ואמר שאין פטריה בודאות. מפה לשם מאז אני התחלתי להסתכל על הפטמות שלי בעין חוקרת....אולי לי יש פטריה?. שמתי לב שאני מסירה את החזיה הפטמה בלבד לבנה ואט אט הופכת לורודה, אני חוששת שאולי לי יש פטריה ואני לא רואה אפשרות שרופא המשפחה יסתכל. האם זה סימן לפטריה? או שכל הזמן הפטמה צריכה להיות לבנה?קראתי הרבה באינטרנט על כך ואני חוששת שמרוב מידע אני מחפשת פטריות ועוד....חבל לי להזמין יועצת הנקה בשביל 2 דקות הסתכלות על השד. אני לא יודעת אם זה קשור אבל אתמול כל היום היו לבני יציאות ירוקות מרובות (בערב כבר חזר לחרדל וגם היום) ובשבועים האחרונים הוא החל לרייר.
    מה את מציעה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה??

הוספת תגובה

• תמר - פטריה???

ג'ניס זאוסמר
    08/11/2007

שלום תמר,
    1 - פטרייה בפה של תינוק אפשר לראות בוודאות במיוחד אם הוא יונק כי חלב אמא הוא חצי שקוף ולא לבן. תסתכלי בפה שלו ואם את רואה בלחיים בתוך הפה איזורים עם שכבה לבנה ממש עם אודם סביב - זו פטרייה.גם על הלשון עלול להיות כזה"פלאק" לבן.
    2 - פטרייה על הפטמה בדרך כל לא רואים כלום חוץ מאולי צבע יותר ורדרד,קילוף עדיןולפעמים גרד או עקצוץ.
    3 - נראה לי שהפטמה שלך נהיית לבנה כי היא לחוצה בתוך החזיה ושהיא בסביבה רטובה רוב הזמן. ולכן היא משנה את צבעה לאט לאט לאחר הסרת החזייה
    4 - כנראה שאין לך פטרייה עדיין בפטמה אבל תנאים של רטובות מתמשכת כאלו עלולים לעודד צמיחת פטריות
    5 - תורידי או תפתחי את החזיה מדי פעם כדי לאוורר את העור - יעשה רק טוב
    6 - אם יש פטריה תדעי מזה ובינתיים תהני מתינוקך. לחפש ולדאוג לא מועילים.תעזבי את זה.
    בהצלחה,
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו