מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה פעמים להניק?אני09/08/2010
בתי המדהימה בת 3.5 חודשים, עולה במשקל יפה מאוד התפתחות תקינה.
במשך היום היא יונקת בבוקר(בערך בשבע) שוב ב10, ב-13 וב-16(סה"כ- 4 הנקות) כל הנקה בערך 15 דקות.
ובערב לפני מקלחת ושינה היא מקבלת בקבוק מטרנה- בד"כ היא מחסלת 180 מ"ל אז אני נותנת לה טיפה יותר(210).
בלילה לפני שאני הולכת לישון אני מניקה אותה שוב ואז ההנקה מאוד קצרה, מקס' 8 דקות.
השאלה היא האם היא באמת צריכה את ההנקת לילה?
בעבר חשבתי שהיא צריכה יותר מחמש האכלות ביום אבל היום היא נראית לי כאילו שהיא יכולה להתמודד עם זה...
היא יונקת מאוד מעט יחסית בלילה, אולי היא מאותתת לי שהיא לא צריכה את זה ואני קוטעת את רצף השינה שלה?(ישנה בערך משמונה בערב ואני מאכילה אותה שוב באיזור 11-12...)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
שרית פאר09/08/2010לא ציינת האם בתך מתעוררת לבד להנקה או שאת מציעה לה לפני שאת הולכת לישון.
האם בתך מתעוררת להנקה נוספת במהלך הלילה?
באופן כללי תינוקות בגיל הזה עדיין יונקים לעיתים במהלך הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אני09/08/2010היא לא מתעוררת לבד להנקה.
אני מאכילה אותה "האכלת חלום"
אין לי בעיה להמשיך... זו הנקה מאוד רגועה וקצרה אבל לפעמים היא קצת מתעוררת ממנה...
חשבתי שאולי היא מפריעה לרצף השינה שלה, בגלל זה חשבתי להפסיק...
אם צריך- אז צריך...
השאלה אם באמת היא צריכה..
עד מתי בערך תינוקות צריכים האכלת לילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שרית פאר11/08/2010למה את מאכילה אותה אם היא ישנה ולא מבקשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
אני11/08/2010היה נראה לי ששתים עשרה שעות בלי אוכל ושתיה לתינוקת זה קצת יותר מדי...
מה גם שאני מעדיפה להניק אותה בשתים עשרה בלילה לפני שאני הולכת לישון ולא שהיא תתעורר באמצע הלילה ואז אני אצטרך לקום במיוחד, כרגע יש לי 7 שעות שינה רצופות יקרות מפז...
השאלה באמת אם זה לא יותר מדי זמן בלי הנקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משו...
אני09/08/2010היא לא מתעוררת (בד"כ) בלילה לעוד ארוחה.
היא ישנה ( שוב, בד"כ!!!) עד שבע בבוקר מ11-12 ההאכלה האחרונה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שרית פאר11/08/2010האם התינוקת שלך עולה במשקל?
האם היא מתפתחת ושומרת על האחוזון שלה?
יש תינוקות רבים שתופסים חרופ בלילה ומשלימים במהלך היום.
אין צורך להעיר תינוקות להאכלה אלא אם כן יש סיבה אובייקטיבית לכך - חוסר עליה במשקל וכו'.
התייעצי עם אחות טיפת חלב לגבי ההתקדמות שלה ובמידה ואין חריגה או בעיה כלשהי אין שום סיבה להעיר אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אני12/08/2010היא עולה נהדר במשקל ושומרת על אחוזון 25...
אני אנסה הלילה לא להעיר אותה ונראה מה יהיה...
(אני אחות טיפת חלב, את יודעת איך זה, כשאת אמא הכל שונה ממה שאת מסבירה לאחרים וצריך לפעמים פרספקטיבה אחרת:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
שרית פאר12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)