מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יציאה לנופשגל09/08/2010
בני בן חודש וחצי ואני מניקה אותו הנקה מלאה. אני ובן זוגי מרגישים צורך לצאת לנופש ל- 3 ימים בעוד כחודש ללא התינוק. רציתי לדעת האם יש דרך לעשות ולא לפגוע בייצור החלב שלי? האם אפשר ככה פתאום להיעלם לתינוק ולתת לו רק מבקבוק ואולי אפילו תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גל
הדס חבקין09/08/2010ישנן מספר סוגיות שהעלית בשאלתך:
1. פגיעה בייצור החלב בזמן החופשה- תצטרכי לקחת משאבה ולשאוב כל אימת שהתינוק אמור לינוק , תוכלי לשמור את החלב במקרר או בהקפאה, אך לגבי השינוע חזרה הביתה- תלוי לאן אתם נוסעים...
2.מה התינוק יאכל בהעדרך- את יכולה כבר מעכשיו להתחיל ולשאוב פעם- פעמיים ביום ולהקפיא את המנות עד הנסיעה. כמובן שאם לא יספיק- תמ"ל נכנס לתמונה.. לגבי מתן בקבוק- כדאי לך, בלי קשר לנסיעה, להציג בפני התינוק בקבוק בכדי שתוכלי לעשות פעולות פשוטות יותר מיציאה לנופש כמו -כוס קפה עם חברה בלי התינוק...
3. לגבי ה"להעלם" לתינוק- זאת שאלה לשאול את עצמך ואת בן זוגך... ככלל, כשמניקים קשה להיות רחוק מהתינוק, זה דורש ממך הרבה הערכות- כמו שהסברתי וגם במהלך החופשה ישנה "התעסקות" , בקיצור- כל תשובה שאתן בסוגיה הזאת תהיה נכונה לתחושתי האישית ופה נדרשת תחושתכם האישית...
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, יצא
גל10/08/2010לי כמה פעמים לתת לו חלב שאוב מבקבוק במהלך הלילה.
הבעיה היא שאני לא מצליחה לשאוב כמות גדולה אם אני לא מדלגת על הנקה ואז אין לי מספיק חלב שאני יכולה להשאיר לו. כיצד אפשר לשפר את הכמות בכל שאיבה? קניתי את המשאבה של מדלה המיני חשמלית. כאשר אני מדלגת על הנקה אני מסוגלת לשאוב בערך 100CC ואם לא מדלגת אז בקושי 50 CC.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה...
גל11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות
הדס חבקין11/08/2010אם את רוצה להגדיל את הכמות הנשאבת, עלייך לשאוב בכל יום בשעה פחות או יותר קבועה דבר שיגרום לגופך לייצר יותר חלב. התינוק אמור לאכול בין 60-100מ"ל בארוחה כאשר ישנה ארוחה "קטנה" ו"גדולה" , אין דרך לדעת מתי הוא אוכל כמה ועל כן הכי מומלץ זה לשמור מנות של 50CC ולהוסיף בעת הצורך.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערבוב מנות
גל11/08/2010האם ניתן לאחד חלב שאוב משאיבות בזמנים שונים על מנת להגדיל את המנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כדאי
הדס חבקין11/08/2010באותו הבקבוק אבל בהחלט אפשרי לתת לתינוק מנה אחת ולאחר מכן לתת מנה נוספת באותו הבקבוק. הסיבה היא שחלב שנשאב בזמנים שונים והוקפא או אוחסן במקרר עלול לתפוס טעמי לוואי ואז מנה אחת "הורסת" את השניה...
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
גל11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)