דלקת בשד- דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשד- דחוף!
    אפי
    09/08/2010

שלום רב!

בני בן שלושה שבועות. אתמול התחילו לי כאבים חזקים בשד, המלווים בחום גבוה (בערב החום הגיע ל39.2). כשהלכתי היום לרופא הוא אמר שככל הנראה מדובר בדלקת בשד. הוא רשם לי אנטיביוטיקה- צפורל. שאלותיי הן:
    א. האם אפשרי ליטול את האנטיביוטיקה הזאת בזמן הנקה?
    ב. האם ניתן לחכות לראות איך זה מתפתח ואם זה יהיה בוודאות דלקת רק אז להתחיל לקחת?
    ג. האם צריך לתת לשד "לנוח" ולהניק רק מהצד השני?
    תודה,
    אפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד- דחוף!

הוספת תגובה

• היי

אני
    10/08/2010

(אני מרשה לעצמי לענות לך כי אני קצת בתחום...)
    א. צפורל היא אנטיביוטיקה מסוג צפאלוספורינים וצריך להתייעץ עם רופא לפני שנוטלים אותה בהנקה, ב. לא כדאי לחכות, אם יש לך חום, כאבים ואודם, זאת דלקת.
    ג. לא לתת לשד לנוח! להניק ולהניק ולהניק... הדלקת לרוב נגרמת מגודש ואם תתני לו "לנוח" המצב רק יחמיר.
    תרגישי טוב!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מותק!

אפי
    10/08/2010

משיטוטים באינטרנט, מצאתי שצפורל כן מותר בהנקה, אז סמכתי על זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אפי

שרית פאר
    11/08/2010

אכן נשמע כמו דלקת בשד, במצב כזה מומלץ לבדוק למה זה קרה, לבדוק את החיבור של התינוק לשד בכדי למנוע הישנות של המקרה - מומלץ להיוועץ עם יועצת הנקה.

לגבי האנטיביוטיקה - הסוג שאני מכירה במקרה זה הינו אוגמנטין, תמיד במצב של לקיחת תרופות מומלץ ליצור קשר עם המרכז הטטרולוגי ולשאול אותם לגבי בטיחות תרופות בהנקה - 039376911

לגבי הנקה - כמו שרשמה אני : להניק להניק להניק, המצב נגרם משתי סיבות אפשריות - עודף חלב ואז נרגיש שד מלא, קשה אדום ורגיש.
    הסיבה השניה היא חיידקית - בד"כ בא בשילוב עם פצעים בשד.

בקיצור - הטיפול בדלקת ע"י אנטיביוטיקה הוא נכון, אךמומלץ בחום ליצור קשר עם יועצת הנקה הקרובה אליך.

בברכת הנקה נעימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו