מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה מתקצרת, בן חודשייםעמית17/08/2010
בני בן חודשיים, ניזון מהנקה מלאה. עד לפני שבוע בערך אכל בד"כ 5 פעמים ביממה, כ- 45 דקות בכל פעם (יניקה, לא משחק...). במשך היום המרווחים היו קצרים יותר כ-4 שעות, בלילה הגענו לסביבות 5-6 שעות.
בשבוע האחרון זמן ההנקה התקצר משמעותית ל- 25-30 דקות והוא לא אוכל יותר מ-4 פעמים ביממה (כל 5 שעות במשך היום ובלילה האחרון הגיע גם ל-9 שעות).
אני לא מעירה אותו בכדי לאכול, מחכה שהוא יתעורר ויבקש. הוא ערני במשך היום, משחק, מקשקש ונראה שמח ובריא.
ביקור אחת לחודש לשקילה בטיפת חלב לא מספיק לי לדעת שהוא אוכל מספיק (יתכן והיה בסדר בחצי הראשון ואח"כ לא העלה במשקל כמו שצריך).
מספר שאלות לגבי זה:
1. האם הוא אוכל מספיק?
2. האם הירדה בכמות היניקה שלו תפחית לי את כמות החלב?
3. האם הוא מקבל מספיק נוזלים או שכדאי לתת לו גם מעט מים מדי פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמית
שרית פאר17/08/2010נשמע כי אכן הוא יונק מעט יחסית לגילו ומכיוון שהוא ניזון מהנקה בלבד אני ממליצה ליזום הנקות.
תינוק בגילו צריך לאכול כ 8 ארוחות ביממה, 6 גם בסדר לפעמים אבל 4 זה ממש מעט, יש לזכור כי ההנקה זה גם הנוזלים ("המים") ובימים חמים שאנו חווים צפוי שדווקא יבקש יותר.
מים אסור לתת בגיל הזה - תופס נפח בקיבה ללא ערך קלורי לו התינוק זקוק.
כמה הוא נולד?
כמה הוא שוקל היום?
כמה פיפי, קקי עושה ביום?
אפשר לגשת לטיפת חלב לצורך שקילה בלבד ולראות את מצבו מהבחינה הזו.
המלצתי:
ליזום הנקה כשעובר 4 וחצי שעות ולא יותר מ 6 שעות בלילה.
לגשת לטיפת חלב לשקילה ולראות את מצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חודשיים
עמית18/08/2010נולד 3.26 ק"ג, היום מתקרב ל-5 ק"ג (לפני כמעט חודש היה 4.14 ק"ג)
מבחינת חיתולים - בין 2 ל-3 חיתולי קקי ו פיפי לפחות 7-8 פעמים ביממה.
לגבי המים - זה מה שאמרו לי בטיפת חלב ובבי"ח, רופא הילדים טען ההיפך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי עמית
שרית פאר18/08/2010נשמע נפלא ולגבי המים - את מוזמנת לבדוק באתר של משרד הבריאות לגבי הנחיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסופ"ש נעים :-)
עמית19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)