מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסיקה לינוק ללא התרעה מוקדמתמיטל14/11/2007
שלום רב,
ביתי בת שנה וחצי ינקה עד לפני שבועיים (מתי שבא לה, הרימה לי את החולצה וינקה)
כרגע אני בחודש רביעי להריון. כמה ימים לפני שהפסיקה לינוק היא התחילה רק לנשוך את הפיטמה ולא לינוק, היא הייתה מחייכת חיוך ממזרי , מביטה בי ונושכת (יוצאות לה כמה שיניים בו זמנית). כמובן שהייתי כועסת מאוד ומיד מנתקת אותה מהשד, ככה היה במשך חמישה ימים שלמים, רק נושכת ולא יונקת אך לא התייאשתי והמשכתי לתת. ביום החמישי היא נתנה לי כזה ביס שצרחתי לשמיים (וגם ככה החזה מאוד כואב לי מההריון ומהעובדה שהוא ממשיך לגדול ובנוסף היה לי קצת גודש) והרמתי את קולי ואמרתי לה "אוי ואבוי, אסור לנשוך את אמא" היא נעלבה ובכתה.ומאז כשהייתי מציעה לה לינוק היא לא רצתה (היא פשוט אמרה "לא רוצה"). במשך השבוע הייתי מציעה לה , גם כשהיינו מתקלחות יחד היא הייתה מצביעה ואומרת "ציצי" אך לא יונקת. היא מרימה את החולצה לפעמים אך כדי לשים את הראש על הציצי. (היא נמצאת איתי בבית ואני תמיד בלי חזייה בבית).
קניתי לה לא מזמן בובת תינוק ומידי פעם אני שואלת אותה אם אפשר לתת לתינוק ציצי (כהכנה לתינוק החדש....) והיא מסרבת ואומרת "לא" אגרסיבי.
לקחתי את העניין של הפסקת ההנקה מאוד קשה והייתי די מצוברחת כמה ימים. הרגשתי ריקנות מסוימת. אני מחוברת לילדה הקטנה הזו בכל רמ"ח איברי, היא כל עולמי אני לא יודעת איך אוהב עוד ילד מרוב אהבתי אליה ואני מאוד מקווה שלא פגעתי בה או עשיתי משהו שישאיר אצלה איזה חותם שלילי בעתיד.
1) מה דעתך?
2) איך אוכל לדעת מהי באמת הסיבה שבגללה הפסיקה לינוק? הרי אם השתנה טעמו של החלב אז למה היא הפסיקה רק אחרי שלושה חודשים של ההריון?
בנוסף רציתי לשאול מה יהיה כשיוולד אחיה בע"ה בעוד חמישה חודשים? האם את חושבת שהיא תתן לי להניק אותו? (כחודשיים לפני הלידה אני אכניס אותה לגן אך בכל זאת אחרי צהריים היא תראה שאני מניקה אותו)
רב תודות וסליחה על אורך השאלה, היה לי מאוד חשוב לספר הכל בצורה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיקה לינוק ללא התרעה מוקדמת
ג'ניס זאוסמר15/11/2007מיטל שלום,
לרוב הנשים תחושה דומה כאשר נפסקת ההנקה, תחושה בדיוק כמו שאת חשה - ריקנות. המצב נורמאלי ויעבור ,אין מה לדאוג. זה קורה לכולנו במיוחד כשההנקה נפסקת בפתאומיות .
הריון בהחלט יכול לשנות את טעם החלב אבל גם את כמות החלב וייתכן שהיא הרגישה את השינויים.לפעמים לא ניתן לדעת למה דברים קורים אבל יתכן וזה היה הביטוי לנשיכות שלה וייתכן שלא. נשיכות בגיל הזה שכיחות מאוד ואסור לתת לפעוט להמשיך לנשוך. היית בסדר גמור שאמרת לה לא לנשוך - זה לא בא בחשבון! ה"חיוך הממזרי" לפי דעתי זה הפרוש שלך והיא לא התכוונה לכלום. כל ההתנהגות שלה ה"כועסת" לאחר מכן היא לגיטימי מצידה כי היא גדולה ומבינה אבל את יכולה לעזור לה על ידי זה שלא תרגישי רגשות אשם יחד עם זה. היא ינקה הרבה זמן, היית אמא 10 , ועכשו את צריכה להתקדם. האהבה שלך כלפיה תמשיך גם ללא הנקה, זו לא הדרך היחידי לתת לה אהבה. זה הזמן להרבה רוך וחום וקשרים טובים ולא קשר המבוסס על רגשות אשם שלך. עזבי את זה , היא תעבור את השלב הזה ותהיה בסדר כמו כל הילדות והילדים.
בעוד 5 חודשים, וזה הרבה זמן לילדה קטנה, בוודאי שהיא תתן לך להניק את התינוק החדש כי המסר ממך יהיה - זה האוכל של התינוק וזה. אין צורך לעשות מזה עניין - ממך זה צריך לבוא כאילו שזה מובן מאליו, טבעי לחלוטין, וללא תחושות של רחמים כלפיה.עלייך לא להסתיר את ההנקה ממנה בכלל.
להיות אמא זה דבר נפלא, לפעמים לא פשוט. היא לא רואה את הדברים כמוך, ותוך זמן קצר כל זה ישכח.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)