מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עולה במשקלאני26/08/2010
בתי בת 3 שבועות, יונקת מלא, נולדה במשקל 2.85 ק"ג, ובשבועיים האחרונים עלתה כ-150 גר' ועברה את משקל לידתה רק במעט. האחות בקופ"ח אמרה לי כי העלייה במשקל איטית מדי וייתכן וצריך להוסיף תחליף. חשוב לי להניק מלא ולהמנע ממתן תחליפים, יש לציין כי בתי אינה תופסת את השד באופן מיטבי והיא נרדמת הרבה תוך כדי הנקה.
מהאחות קיבלתי הנחייה להאכיל כל שעתיים ובין ההנקות לעשות הפסקה ולא להאכיל גם אם היא רוצה לינוק. יועצת הנקה עמה שוחחתי בטלפון הנחתה אותי להאכיל לפי דרישה ובמקביל לשאוב חלב ולתת בבקבוק אם התינוקת רעבה לאחר הנקה.
מה לעשות? האם הכנסת בקבוק בשלב כ"כ מוקדם ולפי שבתי למדה לינוק היטב אינה מסכנת את ההנקה? האם באמת יש צורך בבקבוק כעת? אולי עם שיפור התפיסה בעזרת ייעוץ המצב יכול להשתפר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
הדס חבקין28/08/2010אכן העליה במשקל אינה אידיאלית ואני מבינה שאת בקשר עם יועצת הנקה.
אני מציעה לך להפגש בהקדם עם היועצת וללמוד איך לחבר את התינוקת לשד בצורה הטובה ביותר ובמקביל לשאוב ולהשאר במעקב שקילה.
אכן כדאי לתת לאכול לפי דרישה ולא לפי השעון.
אז תשובתי לשאלתך היא-גם וגם- ללמד את התינוקת לינוק ובמקביל, לתת לה בקבוק של חלב שאוב באיטיות עד שהיא תתחיל לעלות במשקל.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)