התמעטות חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמעטות חלב
    עמית
    26/08/2010

בני בן חודשיים וקצת, הנקה מלאה עד השבוע. בתחילת השבוע קיבל חיסון והיה מעט עצבני. יומיים אח"כ המשיך את העצבים ודרש אוכל ממש כל שעה-שעה וחצי (בד"כ אכל במשך היום במרווחים של 4-5 שעות). את זה ייחסתי לקפיצת גדילה. הגענו ביומיים האחרונים לערב שאני ממש מרגישה שאין לי חלב ולאחר יניקה של מעל לחצי שעה הילד עדיין רעב ונאלצנו להשלים לו בתמ"ל ורק כך הוא נרגע.
    איך אני יכולה לעודד את ייצור החלב?
    האם זה הגיוני שלאחר כמה ימים שהילד דורש עדיין ייצור החלב לא מדביק את צרכיו החדשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמעטות חלב

הוספת תגובה

• הי עמית,

הדס חבקין
    28/08/2010

הפיתרון לתחושה של "התמעטות חלב" הוא אינו במתן תמ"ל- זה רק יעצים את הבעיה- תמ"ל יגרום לך לייצר פחות חלב ולא יותר..
    הנקה של חצי שעה בערב היא נורמלית ביותר העבירי אותו מס' צדדים ותנסי לא להסתכל על השעון...
    בד"כ בגילו של בנך הוא פשוט ישן לילה שלם לאחר ארוחה טובה (של הנקה במס' צדדים).
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

עמית
    01/09/2010

היי הדס,
    ניסיתי את עצתך ולא נתתי תמ"ל כבר מספר ימים מה שגרר היצמדות כמעט רצופה לשד בשעות הערב (מסביבות שבע עד אחת עשרה בערך). גם במשך היום הארוחות הצטופפו אבל זה פחות קריטי.
    אני מחליפה צדדים ובחיי שרגועה ועושה הכל עם סבלנות רבה אבל הילד עדיין לא שקט וממש מתנפל על השד (אם מחזיקים אותו על הידיים הוא מתחיל למצוץ את הזרוע שלנו..). מיותר לציין שגם לא ישן רצוף בלילה יותר משעתיים-שלוש (כבר הגענו איתו לשנת לילה רצופה של 5-6 שעות).
    בנוסף, ביומיים האחרונים אני שואבת (כהכנה לבייביסיטר קרוב) ובשעות הבוקר לא יוצא לי יותר מ- 50CC (בעבר הצלחתי למלא בקבוקים ב- 130 בקלות). בערב גם זה בקושי יוצא.
    1. עצתך?
    2. איך ניתן לשנות את התזונה על מנת לעודד את ייצור החלב?
    3. איך ניתן לדעת אם אכן אני "מתייבשת"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עמית,

הדס חבקין
    02/09/2010

1. בנוגע להנקה הרציפה- זה לא פשוט אבל זה מה שצריך לעשות עד שתנובת החלב תתייצב בחזרה.
    2. ככל שמתרחקים מהלידה, תנובת החלב קרובה יותר למה שהתינוק צורך- הגוף לא מכין עודפים בלי בקשה מיוחדת- תמשיכי לשאוב בשעות הבוקר, תנסי בשעה קבועה (ע"מ שהגוף יקבל את הדרישה) ו50CC זה סביר לשאיבה שלאחר ההנקה.
    3. נדרשת תת תזונה קיצונית ע"מ לפגוע בכמויות החלב- תשתי הרבה, תנסי לנוח כמה שאפשר והכל יסתדר..
    4. את לא מתייבשת!!
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו