מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יונקת הרבה ואחר כך מרגישה לא טובשני27/08/2010
ביתי בת חודשיים ושבוע, נולדה 3.735 ק"ג יונקת בלבד,
חודש לאחר שנולדה נשקלה 4.900 ונראה שממשיכה לעלות במשקל באופן תקין.
עד היום הקפדתי לתת לה לאכול מתי שביקשה ובלי להסתכל על השעון,
מיד פעם אני שואבת – (בערך 130 ברבע שעה) כדי לקצר את ארוחת הלילה . ( מבקבוק היא אוכלת מהר מאוד )
בחודש הראשון היא אכלה בממוצע כל 2.5-3 שעות האכלות ארוכות של שעה בערך.
בלילה ישנה 4-7 שעות ברצף.
שמתי לב שהיום כשהיא אוכלת היא אוכלת המון – עד כדי כך שזה גורם לה להרגיש לא טוב,
למעשה אם אני לא מפסיקה אותה באופן יזום היא פשוט ממשיכה לאכול, אפילו מתוך שינה על הציצי...
בפעם הראשונה שהיא נרדמה לי ככה על השד, חשבתי שהיא משתמשת בו כמו מוצץ, אך כשהרמתי אותה היא השתנקה
והקיאה כמויות אדירות של אוכל , הכמות שהקיאה הייתה ענקית...
בפעמים אחרות נראה שהיא אוכלת ואוכלת ואחר כך מרגישה ממש לא טוב... מתפתלת, נרדמת, וקמה לאחר
כמה דקות עם בכי - כנראה מכאבי בטן ...
בעצת אימי התחלתי להגביל אותה בארוחות – לקצר אותם ולנסות למשוך לה ל-4 שעות בין ארוחה לארוחה
בניגוד לכל הדעות שאומרות פשוט להאכיל כשהיא רוצה.
אני לא רוצה להגביל אותה במזון ולא להיות קטנונית על זמנים אבל נדמה לי שכשהיא אוכלת כמה שהיא רוצה
היא פשוט מרגישה אחר כך ממש לא טוב.
במהלך היום היא חייכנית וערנית, חיתולים תמיד רטובים מאוד – 1-3 חיתולי קקי
האם אני עושה את הדבר הנכון בעצם זה שאני מגבילה אותה? אך אדע כמה זמן היא צריכה לאכול?
נראה שגם אם אני מנתקת אותה אחרי 10 דקות היא לא מתעצבנת אלא נחה, עושה גרפס וחייכנית....
למרות שמבחינתה היא מסוגלת לאכול גם במשך שעה רצופה ואחר כך להרגיש רע מאוד ואפילו להקיא...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני,
הדס חבקין28/08/2010נראה שיש לך שפע של חלב ועל אף הפליטות התינוקת עולה יפה במשקל ועל כן זה מוגדר כ"הסכם עודפים" עם הסביבה או "בעיית כביסה"...
עקרונית את לא אמורה להגביל אותה אבל אם זה עובד לכן מה אני אגיד??
האם הכמויות לא ירדו מאז שאת מגבילה אותה??
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שני28/08/2010תודה על התשובה המהירה : )
על פי השאיבות לא נראה שהכמות ממש ירדה... בערך 120-100 ל- רבע שעה של שאיבה, בנוסף אני מאכילה אותה בהפרשים של שעה וחצי שעתיים במהלך היום בגלל ההנקות הקצרות בלילה היא ממשיכה לישון הרבה יחסית 5-6 שעות בימים האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
הדס חבקין29/08/2010נשמע לי שהכל מתחיל להתאזן , אבל השאיבות מוציאות את הכמויות מאיזון...
תזרמי עם התינוקת הכל נראה לי סביר..
שבוע טוב,
(ואל תגלי לאף אחד כמה היא ישנה בלילה- יקנאו בך...)
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)