מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה....כוכי29/08/2010
שלום, בני כבר חודשים ילד ראשון, שלי, נולד במשקל 3 קילו וכיום שוקל 4.5 קילו למשקל זה הגענו בקשיים רבים.
ראשית בבית החולים ההנקה לא עלתה יפה ולכן בנוטף לנסיונות ההנקה התינוק ניזון מתוסף כאשר השתחררנו מבית החולים משקלו היה כ 2.8 קילו.
בחודש הראשון השתדלתי להניק אך למצער הדבר לא עלה יפה ולכן פניתי ליעוץ ובו נאמר לי להפסיק להניק ולעבור לשאוב כ 8 פעמים ביום בכדי לייצר חלב ובינתים שילבתי בין החלב השאוב ומתן תוסף.
כעבור חודש הצלחתי באמצעות משאבה המשמשת בבתי חולים (כך נאמר לי לגביה) להזין את בני בחלב אב בלבד בשבועיים האחרונים.
היום עייפתי מהשאיבות שכן הן גזלו את חירותו ובחששות רבים עברתי להנקה מלא מבלי לשאוב כלל.
ולשאלתי: משך ההנקה במהלך היום אינו קבוע ישנם מקרים בהם ההנקה אורכת 6 7 דקות בלבד ויש שעורכות '20 דקות כאשר כמעט בכל ההנקות בני נרדם על השד ואינו משחרר את הפטמה וכאן הדלימה האם להתנתק או להשאירו מחובר?
שאלה נוספת: מרישומים שערכתי עולה כי בני יונק בערך כל שעתים ויוצא כי המדובר ב12 הנקות בממוצע ליום האם הדבר הגיוני?
בנסוף בחלק מן ההנקות בני מושך בחוזקה את הפטמה כאילו נאבק בכדי שתהיה זרימה אך כשאני לוחצת על הפטמה נראה כי יש חלב וקיימת זרימה.
לעיתים במהלך ההנקה לפתע בני מתחיל בבכי חזק ואז גובר בי החשש כי אינו יכול להמשיך לינוק אך גם אז אני בודקת את השד וקיימת זרימה אני לא מצליחה להבין מדוע הדבר קורה ?
אשמח לתשובות ולהתרשמות מאחר ואני חוששת מאוד כי בני לא יעלה במקשל מספיק ולחילופין לא יקבל נוזלים מאחר ובשבועים האחרונים סובל מחיידק שגרם לו לשילשולים אשר חולפים בימים אלו.
אשמח לתשובה בהקדם
מהאמא החוששת והדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי כוכי,
הדס חבקין29/08/2010קודם כל, נשמע כי דפוס היניקה הוא סביר. ההנקה לא יודעת לקרוא שעון ולכן- 12 פעמים ביממה זה סביר במיוחד בימים חמים אלו.
תופעת הבכי- לפעמים "תקוע" לתינוק גרפס, תנסי להוציא לו אויר ולהמשיך.
בנוגע לשילשולים- האם היית אצל רופא/ת ילדים? האם התייעצת עם יועצת/ מדריכת הנקה? בכל מקרה טוב שהוא רק יונק עכשיו- אם יש איזהשהוא זיהום ההנקה תיתן לו גם נוגדנים.
נשמע לי שכדאי להיות בקשר עם אשת מקצוע בתחום ההנקה על מנת שתחזק אותך ותוודא שהתינוק מקבל את מה שצריך.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזירה תשובה
כוכי30/08/2010תחילה תודה על התשובה
שנית התינוק אכן סבל מוירוס שגרם לשילשולים במשך תקופה ארוכה וכיום עפ המעבדה הוירוס חלף
אך עדיין הצואה לעיתים בצבע ירוק זרחני כאשר היא נוזלית לחלוטין ואף גלתינית.
התיעצתי עם מספר מדריכות הנקה אך למצער כל אחת והשיטה שלה
החשש הכי גדול שלי הוא כי היניקה אינה מספיקה שכן אף מדריכה הנקה טענה כי ישנם תינוקות שאינם בוכים למרות שהם רעבים דבר שכמובן אינו נראה לי כלל וכלל.
העניין הוא שאין דפוס הנקה קבוע בלילה לעיתים הוא יונק מספר דקות ומפסיק יותר נכון לומר כי הוא נרדם וכל נסיונות הדיגדודים לא עולים יפה. ולכן כל הלילה אנחנו מתעוררים כל שעה ,ולעיתים הוא יונק וחולפים מעל 4 שעות כבהן אינו מבקש כלל לינוק אלא נינוח ואף נרדם וישן. ומכאן עולה השאלה האם להעיר את הילד?
אשמח לתגובתך
תודה כוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי כוכי,
הדס חבקין30/08/2010בעיקרון, תינוקות אינם יודעים "לקרוא" שעון ולכן כל דפוס שבו התינוק- אוכל, משתין, מפריש צואה ועולה במשקל הוא תקין. כיוון שיש פה גם סיפור של וירוס הייתי מציעה לך להניק לפחות 8 פעמים ביממה ולעקוב אחר המשקל לפחות פעם בשלושה ימים בטיפת חלב. מעבר לזה אין לי אפשרות לייעץ דרך האינטרנט בצורה אחראית..
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
כוכי30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופה לא קלה..בחיים ובהנקה..
ליאת30/08/2010ביתי בת 8 וחצי חודשים,עד עתה היא רק ינקה ועלתה יפה.לאחרונה נשקלה והתברר שכבר 3 חודשים היא לא עלתה אפילו גרם.
{לציין כי בתקופה האחרונה אני עוברת משבר קשה בעקבות בעל שבגד בי..וכנראה זה השפיע עלי??}
התחלתי לתת לה מטרנה ודייסה ובבוקר פירות.
כל פעם שאני נותת לה מטרנהאני מרגישה נקיפות מצפון שזה לא בריא ובדיסה יש חומרים משמרים וכו'
ו שאולי כדאי שאמשיך להניק אותה?האם כדאי לי לא לתת לה מטרנה ולהמשיך בהנקה ולתת רק אוכל?{פרות וירקות?}האם יש כזה דבר שילד יונק והוא בכלל לא שבע מזה??
אני אובדת עצות...{ יש לציין שאת בני הנקתי שנה וחצי והיה נהדר.}
מה אעשה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאת,
הדס חבקין30/08/2010ראשית שולחת לך אמפטיה וחיבוק כתגובה לתקופה המאתגרת שעוברת עליך.
אמנם המלצת ארגון הבריאות העולמי היא להניק עד גיל שנתיים אך המלצה זו מתייחסת גם לעולם השלישי , שם אין דבר אחר...
רוב התינוקות היונקים עולים יפה במשקל עד גיל חצי שנה ואז חלה נסיגה (או עליה פחות משמעותית במשקל) בעקבות הוספת המוצקים. את בהחלט יכולה לעשות לה דייסה על בסיס חומרים טבעיים כמו קוואקר (שיבולת שועל וכו') ואם עדיין יש קצת חלב אם אז לעשות את הדייסה על בסיס חלב אם.
בכל מקרה, ובכל החלטה שתקחי- כל יום שהנקת את התינוקת הוסיף לבריאותה ואין צורך להוסיף על תחושתך הקשה גם עם רגשות אשמה...
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)