מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה מרובה ומיעוט בחלבמילה29/08/2010
שלום
הבייבי שלי בן שלושה שבועות עוד יומיים יונק בלילה וביום מקבל בקבוק שאוב ופעמיים תמ"ל כי אין לי מספיק מנות שאובות ואין לי אפשרות להניקו במהלך היום כי יש לי עוד תינוקת בבית.
הכמויות שיוצאות לי כאשר אני שואבת במהלך היום ממש מועטות רק בבוקר יוצאת לי כמות יפה של איזה 70 משני הצדדים אבל במשך היום מקסימום 50-60 ולפעמים פחות האם זה אומר שיש לי מיעוט בחלב ?
במהלך היום כאשר אני לבד אני מניקה את הפיצי מהציצי ואני חוששת שאין לי מספיק חלב
דבר נוסף הפיצי שלי כל הזמן רוצה ידיים אני לא יודעת מה לעשות אני משתדלת להרים אותו המון ולערסל אותו,תמיד שהוא בוכה אני מציעה ציצי ואז הוא נרגע נרדם על הציצי ואני מחזירה אותו לעריסה לפעמים הוא נרדם ככה לשלוש שעות ולפעמים שוב בוכה ורוצה ידיים, זה נראה לי לא הגיוני שכל הזמן אני ארים אותו על הידיים ומצד שני אני לא רוצה שהוא יבכה כל כך. (יש לי עוד תינוקת בבית)
הוא פולט הרבה האם אחרי שהוא פולט להמשיך לתת לו הנקה/ בקבוק שאוב לפעמים הוא אוכל פולט ועדיין מכניס ידיים לפה.
סליחה על האורך ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מילה,
הדס חבקין30/08/2010כל מנה של חלב אם שבנך מקבל זה מעולה, בהתחשב בכך שיש לך עוד תינוקת...
אין לך בעיה של מיעוט בכמויות פשוט הדרישה של המשאבה אינה זהה לדרישה של תינוק ובנוסף התינוק מקבל גם תמ"ל מה שמפחית את תנובת החלב.
סביר שתינוק כל כך קטנטן ירצה להיות קרוב לאמא שלו רוב הזמן הוא הרי רק יצא ממקום שבו הוא כל הזמן היה עטוף ושמע את קולך...תנסי להשתמש במנשא כמה שאפשר.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מילה30/08/2010הוא מקבל תמ"ל רק בלילה לפני שהולך לישון בערך ב21:00 ואני במקביל שואבת ועוד פעם אחת אחה"צ שאני לא בבית ואז גם אני שואבת במקום האם זה עדיין מוריד את כמות החלב ?
מה לגבי הפליטות האם עדיין כשהוא פולט להמשיך לו את האוכל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מילה,
הדס חבקין02/09/20101. לגבי השאיבות- אף משאבה בעולם איננה טובה כמו התינוק שלך עצמו ועל כן תתכן ירידה בתנובת החלב מהשאיבה עצמה. את בטח שואבת "לפי שעון" כל 3 -4 שעות והרי תינוקות יונקים מתי שהם רוצים ללא קשר לשעות ולכמויות ולכן קיימת הירידה.
לגבי הפליטות- כדאי בשלב ראשון, להשתמש בבקבוק עם פטמה קטנה (מס'1 ) בכדי שהתינוק יתאמץ ויאכל לאט יותר. באם קיימת גם הפרעה בעלייה במשקל , כדאי מאד לגשת לרופא ילדים ולשלול ריפלוקס.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



.jpg)