מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה שכזו...שני01/09/2010
שלום רב,
אני כחודש וחצי לאחר לידה. בימים הראשונים שלאחר הלידה, הנקתי הנקה מלאה והייתי מאוד מרוצה. הבעייה היא שלאחר מספר שבועות התברר לי בטיפת חלב שהתינוקת שלי לא עולה מספיק במשקל, ולכן כאמא דואגת, התחלתי לתת לה מיידית גם מטרנה בנוסף. ניסיתי גם לשאוב, בתקווה שהשאיבה תעודד את ייצור החלב, אבל למרות זאת היה לי מעט מאד חלב. מאכזב. מאז אני משלבת גם הנקה וגם מטרנה.
הבעייה היא שמשום מה, התינוקת שלי מסרבת בתוקף בשבועות האחרונים לינוק משד ימין (כנראה שיש שם פחות חלב וזה מתסכל אותה והיא מתחילה לבכות ולא עושה אפילו את פעולת המציצה).ככה יוצא שאני מניקה אותה רק משד שמאל (שם יש חלב באופן מוזר ובזרם חזק..).
אין לי כאבים של גודש בשד ימין, וגם כשאני לוחצת לבדוק אם יש חלב שם, אני רואה טיפות מועטות ואני מבינה למה היא מסרבת לינוק משם. לעומת זאת , בשד שמאל יש ממש זרם שנשמע ממש בזמן שהיא יונקת.
חברותיי הפחידו אותי כשאמרו לי שאם אמשיך להיניק אותה רק משד שמאל, יהיה לי בסופו של דבר (לאחר שאפסיק להיניק) שד אחד קטן (ימין) ושד אחד גדול, וזה יהיה בולט באופן מהותי ואף יישאר ככה.
1) האם יכול להיות שחברותיי צודקות בקשר להבדל שיהיה לי בין שני השדיים אם התינוקת שלי תמשיך לינוק רק משד שמאל?
2) מה ניתן לעשות כדי שבכל זאת התינוקת שלי תסכים לינוק גם משד ימין?
תודות וברכת שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
שרית פאר02/09/2010לגבי אספקת החלב - ישנם דרכים להגברת ייצור החלב, האם ניסית לקחת תוסף תזונה או לבצע שאיבות אינטנסיביות?
האם קיבלת ייעוץ מיועצת הנקה מוסמכת?
לגבי ההבדלים בין השדיים - אכן אנחנו לא סימטריים והרבה סיבות יכולות לגרום להבדל משמעותי בין הצדדי, הסירוב לשד בהחלט יכול להעשות על רקע זרימה מאד איטית וישנם דרכים להתגבר גם על זה.
חברותייך צודקות ברמה מסויימת, במידה ותמשיכי לא להניק מצד אחד ומהשני באופן קבוע יווצר הבדל בין השד שאקטיבי ומייצר חלב לשד שלאט לאט "יסגור את המפעל".
ממליצה לעבוד עם יועצת הנקה מוסמכת באזור מגורייך.
שרית פאר - אחות מוסמכת, יועצת הנקה ומלווה לאחר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)